Afbeelding
Eigen foto

Guts & Klopper vindt onderdak op Oud Zandbergen

4 februari 2023 om 08:38 Verenigingen

HUIS TER HEIDE De vereniging Guts & Klopper heeft een nieuw onderkomen gevonden in de voormalige wasserij van het Landgoed Oud Zandbergen in Huis ter Heide. 


De vereniging is opgericht door mensen die eerder hun hobby uitoefenden bij het atelier van Workshop Express in Zeist. Omdat de eigenaar met pensioen is gegaan heeft een aantal leden vorig jaar het initiatief genomen om een plek te vinden waar ze samen door kunnen gaan met het ambachtelijk beeldhouwen in hout. Ambachtelijk, omdat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van handgereedschappen waarmee al eeuwen beelden uit hout zijn gemaakt. De leden maken heel verschillend werk: zowel figuratieve beelden als abstracte beelden die de vorm van het hout volgen.

Het atelier is een aantal dagdelen in de week open, waarbij een ervaren lid als klankbord en vraagbaak dient.

,,Samen beeldhouwen werkt stimulerend doordat je van elkaar kan leren en ook door ideeën op te doen doordat je andermans werk ziet. 

Het stimuleren van beeldhouwen in hout doet de vereniging ook door een paar keer per jaar werk van elkaar te bespreken en zo te leren van elkaar. Daarnaast worden excursies georganiseerd naar musea, beeldenparken en professionele beeldhouwers,’’ meldt de vereniging.

Meer informatie vind je op www.gutsenklopper.nl

Op 2 april 2023 is er een open dag voor iedereen die nader wil kennismaken met het beeldhouw-atelier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie