De voormalige Thomaskerk gaat ruimte bieden aan acht zelfbouwwoningen.
De voormalige Thomaskerk gaat ruimte bieden aan acht zelfbouwwoningen. René Borkent

Acht in plaats van zeventien zelfbouwwoningen in Thomaskerk Zeist

23 augustus 2023 om 11:54 Wonen

ZEIST Eind deze week gaat de voorverkoop van start van acht zelfbouwwoningen in het gebouw van de voormalige Thomaskerk, aan de Oranje Nassaulaan. Toekomstige bewoners gaan na de koop zelf aan de slag om het huis af te bouwen volgens de eigen wensen en smaak.

,,Wij leggen de elektra aan tot in de meterkast, en ook de waterleiding, maar de toekomstige bewoners hebben verder zelf de regie in handen. Ze bepalen zelf hoe ze de woning verder willen afbouwen. Ze hoeven zich daarbij slechts aan twee voorwaarden te houden. In de eerste plaats: het kerkgebouw heeft een monumentale waarde en de bewoners dienen daar met respect mee om te gaan. De andere eis is dat het afbouwen duurzaam moet plaatsvinden. De woningen worden aardgasvrij. De kopers gaan gebruikmaken van een bouwwijzer: een handboek met tips en regels.’’ Dat vertelt Saskia Hinssen, perswoordvoerder van ontwikkelaar De Steenvlinder.  

In een eerdere fase, in het voorjaar van 2022, was er nog sprake van zeventien woningen in het gebouw. Na verder overleg met buurtbewoners en de gemeente is dat aantal teruggebracht tot acht. Architect Ernst de Jager heeft uitgedacht hoe de ruimte het beste te verkavelen zou zijn. Met die indeling is de vergunningsaanvraag ingediend. 

VOORVERKOOP

De voorverkoop staat open voor iedereen die zich al heeft ingeschreven als belangstellende voor het project. Zij worden steeds via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Toch is het nog niet zeker dat alle acht woningen in de voorverkoop een nieuwe eigenaar krijgen. Blijven er nog woningen over dan gaan die als vrije sectorwoning in de verkoop voor iedereen.

BEELDVORMING

Voor sommige belangstellenden is het lastig om zich een beeld te vormen van wat ze nou eigenlijk kopen. ,,Zij vinden het moeilijk om door zo’n kerk heen te kijken’’, zegt Hinssen. ,,Daarom voorzien wij de belangstellenden op de website van allerlei informatie; een plattegrond, een prijsindicatie, voorbeeld-indelingen. 

De voorverkoop start op 25 augustus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie