Evert en Lynn Vink in de eigen aula van Uitvaartcentrum Van Tellingen. Lynn is de jongste generatie in het familiebedrijf.
Evert en Lynn Vink in de eigen aula van Uitvaartcentrum Van Tellingen. Lynn is de jongste generatie in het familiebedrijf.

Van Tellingen blijft bij je op weg naar de uitvaart : Iedereen verdient een mooi afscheid

21 februari 2024 om 22:28 Zakelijk

ZEIST Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op de nabestaanden af. Er moeten beslissingen genomen worden en er is veel te regelen. Dan is het fijn als er iemand is die je de hand toesteekt om je te helpen. Uitvaartverzorging Van Tellingen biedt die helpende hand, al generaties lang.

Begraven of cremeren? Hoe zal het afscheid er uit zien? Wil je gelegenheid bieden voor een condoleance? Het zijn maar een paar van de vragen die op je afkomen als nabestaande. ,,Samen vinden we de antwoorden op die vragen’’, vertelt uitvaartondernemer Evert Vink. Hij staat aan het hoofd van Uitvaartverzorging Van Tellingen, een familiebedrijf dat teruggaat tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. Evert Vink is al sinds zijn 19e werkzaam in de uitvaartzorg. De liefde voor dit bijzondere vak heeft hij overgedragen op zijn dochter Lynn, die sinds kort ook actief is in het bedrijf. ,,Een uitvaart van een dierbare is een van de moeilijkste momenten in het leven. Als je daar als uitvaartleider het verschil in mag maken, dan is dat heel bijzonder’’, vindt Lynn.

Uitvaartverzorging Van Tellingen werkt met een klein, hecht team, waarin ook uitvaartleider Nelly Rouwendaal een vertrouwd gezicht is. ,,Wij kunnen alles zelf verzorgen’’, vertelt Evert met gepast enthousiasme, ,,als naaste van de overledene mag je er op elk moment bij zijn. Je weet altijd waar je dierbare is. Als je ons belt na het overlijden komen wij direct zelf. Het vervoer van de overledene verzorgen wij ook zelf, en degene die alles regelt blijft jullie begeleiden tot en met het afscheid. Zo zie je de hele week een vertrouwd gezicht.” Binnen het team van Van Tellingen is alle expertise aanwezig, ,,Iedereen blinkt ergens in uit, iedereen weet waar hij het over heeft. Dat geeft ons team een gevoel van vertrouwen onderling dat zich vertaalt naar de nabestaanden’’, zegt Lynn, ,,Het  geeft ook hen vertrouwen en rust.’’

UITVAARTCENTRUM

Aan de Leeuweriklaan in Zeist beschikt Van Tellingen over een ruim uitvaartcentrum. Daar kan de overledene direct na het overlijden heen, voor de verzorging. Uiteraard kan daar familie bij zijn, en er is alle ruimte om te helpen bij de verzorging, als dat gewenst is. Ook daarna blijft de overleden in het eigen uitvaartcentrum. ,,Wij hebben de beschikking over twee kamers waar de familie 24 uur per dag terecht kan om bij de overledene te zijn. Je kunt er naar binnen zonder dat je dat bij ons hoeft aan te geven, wanneer je maar wilt.’’

Het uitvaartcentrum heeft alle gelegenheid om bezoek te ontvangen. Van Tellingen beschikt over een warme, stijlvolle condoleanceruimte die zo is ingericht dat zowel intieme als grote gezelschappen daar comfortabel kunnen samenkomen. Voor het afscheid zelf is ook ruimte. Binnen het uitvaartcentrum kun je gebruik maken van een aula die plaats biedt aan 120 mensen (en desgewenst kan de condoleanceruimte ook bij het afscheid betrokken worden). Er kan op piano en orgel gespeeld worden en alle audiovisuele hulpmiddelen zijn aanwezig. Dankzij de energieneutrale luchtbehandelingsinstallatie blijft de atmosfeer er altijd aangenaam en de temperatuur prettig. 

,,Natuurlijk verzorgen wij ook met liefde een afscheid op een andere locatie’’, vertelt Evert, ,,Samen zoeken we de antwoorden op je wensen. Als nabestaande heb je daarin de regie, wij zorgen voor de hand op je schouder en het gevoel dat het in deze moeilijke tijd goed komt. Omdat wij alles in eigen beheer kunnen doen, kunnen we daarbij iets extra’s bieden.’’ ,,Ieder leven moet gevierd worden, of herdacht’’, zegt Lynn. ,,Wij zetten ons daarvoor in met heel ons hart, want iedereen verdient een mooi afscheid.’’  

Uitvaartverzorging Van Tellingen,
Leeuweriklaan 2 Zeist
030-6913138 (24 uur per dag)
info@uitvaart-vantellingen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie