Dompel je onder in Wintergloed bij Tuincentrum Steck.
Dompel je onder in Wintergloed bij Tuincentrum Steck.

Veel winterse activiteiten en een kerstshow bij tuincentrum Steck

7 december 2023 om 15:25 Zakelijk

UTRECHT Vrolijk twinkelende lichtjes in kerstbomen begroeten je als je naar Steck gaat, aan de rand van Overvecht. Buiten voor de ingang ruik je de geur van verse oliebollen uit de oliebollenkraam. Binnen staat het tuincentrum in het teken van Wintergloed. Een warme sfeer in donkere dagen!

Tuincentrum Steck vind je op de plek waar vroeger Tuincentrum Overvecht stond. Steck houdt met Wintergloed een traditie hoog, want van oudsher zijn de kerstshows hier een begrip.  

SCHAATSEN

Tijdens Wintergloed is er veel te doen bij Steck. Even de schaatsbaan op, bijvoorbeeld. Je schaatst erop als op echt ijs, maar de baan is gemaakt van een synthetische kunststof. Daardoor is het er net iets minder koud dan op echt ijs (lekker!), maar wat belangrijker is: het is een stuk duurzamer. De baan kan volgend jaar weer gebruikt worden en er hoeven geen energieverslindende vriesinstallaties te draaien voor jouw schaatsplezier. Omdat Steck voor iedereen toegankelijk wil zijn mag je gratis de baan op. Op je eigen, goed geslepen schaatsen - alleen niet op noren - maar ook op schaatsen van Steck. Ook daar betaal je niets voor. Ze zijn er al vanaf maat 25, goed geslepen en schoon. En als je wel een beetje hulp kunt gebruiken bij het schaatsen pak je er een hulp-walvis bij. Voor je het weet schaats je veilig rond. De schaatsbaan blijft de hele kerstvakantie open. 

Bij de schaatsbaan staat een grote wensboom. Daar kun je een wens in hangen en dat wordt al heel veel gedaan! Van ‘vrede op aarde’ tot ‘ik wil een tien voor mijn Aardrijkskunde proefwerk’; alles komt voorbij. Welke wens hang jij in de boom?

KERSTSHOW

Zijn kerstliedjes stiekem jouw guilty pleasure? Hou je van de lekkere kitsch van glitterende ballen en dansende sneeuwpoppen? Laat je dan onderdompelen in de vrolijke kerstwereld van Steck. Voorpret gegarandeerd! Je kijkt je ogen uit bij de miniatuurdorpjes, de versierde bomen en sfeervolle lichtjes van de kerstshow. Er is ook veel keuze in duurzame producen, want dat past bij Steck. Je vindt onder meer houten hangers en de vilten fairtrade producten van Felt so good. Ook leuk voor in je boom: echt Utrechtse versieringen zoals kerstballen in de vorm van 030 of van de Dom. Als je er toch bent, loop dan ook langs de Photobooth om jezelf in kerstsfeer vast te laten leggen. En luister (en kijk!) even naar de zelfspelende piano.

KERSTBOMEN

Voor je kerstboom heb je volop keuze bij Steck. Natuurlijk ook met extra aandacht voor duurzaamheid. Naast het ruime aanbod aan Nordmannbomen, die niet prikken en heel lang goed blijven, zijn er de Duurzame Kersbomen. Die bestel je online en je haalt ze op bij Steck. In januari breng je ze terug, waarna ze herplant worden of duurzaam verwerkt. Of denk eens aan een kunstkerstboom: ook een duurzame oplossing want zo’n boom gaat jaren mee en je vouwt ze op tot een klein pakketje waar altijd wel een plekje voor is.

ACTIVITEITEN]

Tijdens Wintergloed zijn er nog veel meer activiteiten bij Steck, zoals workshops, proeverijen of concertjes. Het tuincafé is ook in wintersfeer en een heerlijke plek om bijvoorbeeld even op te warmen na een lekkere wandeling door het Noorderpark. Liep de hond ook mee? In de gratis hondenwasserette is je huisdier zó weer schoon.

Kijk op steckutrecht.nl voor alle informatie over Steck en Wintergloed. Je vindt Steck aan de Gageldijk 3 in Utrecht en je bent zeven dagen per week welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie