Sanne van Sonsbeek heeft het bureau meegenomen dat haar moeder gebruikte in haar praktijk.
Sanne van Sonsbeek heeft het bureau meegenomen dat haar moeder gebruikte in haar praktijk. (c)

Sanne van Sonsbeek neemt huisartsenpraktijk in Zeist over

· leestijd 1 minuut Zorg

ZEIST Met de komst van Sanne van Sonsbeek is huisartsenpraktijk Widar weer compleet. En dat is best bijzonder in een tijd waarin het voor huisartsen lang niet altijd meevalt om een opvolger te vinden. Na jaren werken met een wachtlijst is er zelfs weer ruimte voor nieuwe patiënten.

Sanne (44) werkte als psycholoog en studeerde daarna geneeskunde. Ze ging een paar jaar aan de slag als waarnemend huisarts en heeft nu de stap gewaagd om een eigen praktijk te beginnen binnen Widar. 

BREED AANBOD Dat gezondheidscentrum is een dynamische organisatie van vier huisartsen, een team van praktijkondersteuners/verpleegkundigen, fysiotherapeuten, waar je ook terecht kunt voor creatieve en beeldende therapie, muziektherapie, uitwendige therapie en biografische gesprekken.

HUISARTSENDINGEN Met de komst van Leonie Stout als praktijkmanager is er een verandering gekomen in de structuur van Widar. ,,Een mooie samenwerking, op deze manier kunnen de dokters huisartsendingen doen’’, zegt Sanne. Ze vervolgt: ‘’Ik ben wel toe aan de verantwoordelijkheid die hoort bij het praktijkhouderschap.’’ 

VASTE WAARNEMERS In haar praktijk werken ook Wendelien Heddema (huisarts/ antroposofisch arts) en Caroline Roeloff (huisarts) als vaste waarnemend artsen. Sanne werkt daarnaast nog als huisarts in een psychiatrische kliniek, heeft een jong gezin en een grote moestuin.

HOLISTISCHE VISIE Zij ondervindt dat haar beide studies samen komen in de nieuwe functie. ,,Ik ben een reguliere huisarts met een holistische visie, een dokter die de mens in zijn geheel bekijkt; je levensverhaal, het werk wat je doet, alles speelt een rol in de klacht waarmee je bij me komt. De antroposofische manier van kijken kan ik daar goed bij gebruiken.’’

VERVOLGOPLEIDING Ze is bezig met de vervolgopleiding tot antroposofisch arts; ,,Een hele mooie aanvulling op het vak.’’ Ze omschrijft het zo: ,,Het is een vak wat past vanwege de veelzijdigheid maar ook diepgang, de combinatie van gesprekken maar ook praktische problemen.’’ Widar vindt ze een mooi gezondheidscentrum dat met de tijd meegaat. 

ECHT CONTACT ,,We doen aan e-consulting en videobellen, maar echt contact is het mooiste, dat is een kernwaarde van deze praktijk.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Winters genieten op de Heuvelrug 5 uur geleden
Afbeelding
Tamara Louw maakt kerstfoto’s bij Nijhof 12 uur geleden
Afbeelding
Goede Sint in Gouden Koets EXTRA FOTO’S 12 uur geleden
Afbeelding
Stembus voor NPO Radio 2 Top 2000 rijdt weer gisteren
Afbeelding
Aanmelding Nationale Vrijwilligersprijzen 2023 van start 4 dec, 20:53
Afbeelding
WensAmbulance Utrecht zoekt opslagruimte 4 dec, 18:36
Afbeelding
Samen eten tijdens de feestdagen: voor iedereen een gezellige kerst 4 dec, 13:54