Een lakenvelder van Hanneke Romeijn.
Een lakenvelder van Hanneke Romeijn.

Lakenvelders op doek van Hanneke Romeijn in hospice Heuvelrug

15 jun, 08:00 Cultuur

Zeist - Hospice Heuvelrug aan de Arhemse Bovenweg 80 in Zeist biedt kunstenaars uit de regio de mogelijkheid om te exposeren. Op dit moment heeft Hanneke Romeijn tot september een aantal van haar prachtige Lakenvelders op doek in het hospice hangen.
 
Hanneke Romeijn heeft een passie voor Lakenvelders. Een prachtig koeienras. Al op de middelbare school had Hanneke veel belangstelling voor tekenen. Hoewel ze is opgeleid tot verpleegkundige is zij altijd belangstelling blijven houden voor tekenen en schilderen. Zij heeft teken- en schilderlessen gevolgd bij de Werkschuit (nu Kunstenhuis) in Zeist. Ook is zij in de leer geweest bij kunstenaar en kunstzinnig therapeut Ad van der Lugt. Bij hem leerde ze alles over het combineren van kleuren en over hoe combinaties een prachtig spel kunnen opleveren.
Later, toen zij haar eigen weg ging, geeft zij zich over aan fantasie, kleur en realiteit. Koeien, IJslandse en Friese paarden, ezels, schapen en honden hebben haar grootste belangstelling.
Het hospice werkt 24 uur per dag met een verpleegkundige en zo’n 8 vrijwilligers per dag om haar gasten zo goed mogelijke zorg te geven in de laatste fase van het leven. En daar past kunst bij. In de centrale gang en in onze huiskamers hebben wij plek om te exposeren.
Het hospice Heuvelrug is een open en laagdrempelige instelling. Wij nodigen u daarom van harte uit om het werk van Hanneke Romeijn te komen bekijken. Voor de rust van onze gasten vinden wij het wel prettig als wij van te voren weten dat u komt.
Een simpel telefoontje naar het hospice om uw komst aan te kondigen, is voldoende. Het telefoonnummer is 030 - 6984289
 

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 12 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 14 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 20 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 21 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 23 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55