Afbeelding
Eigen foto

Eilie Billish uit Zeist presenteert eerste single in Yumbo Bunnik

27 januari 2023 om 17:04 Muziek

ZEIST / BUNNIK  Eilie Billish is een kersverse Zeister band, opgericht door Chuy Smit en Abel Jansma. Op zaterdag 4 februari treden ze op in de Yumbo in Bunnik. 

Deze heren geven in het dagelijks leven les aan muziekschool Backstage te Zeist en begeleiden beginnende bands. Omdat zij het zelf ook erg goed op het podium doen zijn ze een nieuw muzikaal project gestart: sinds 2022 vertalen zij vakkundig de muziek van Billie Eilish naar het extreme metal domein. 

METAL OP JE MUIL De keiharde grooves en onheilspellende sferen van Eilish worden met grunts, blastbeats en overstuurde gitaren in een nieuw daglicht gezet. In eerste instantie overtuigden ze hiermee hoofdzakelijk zichzelf maar daarna volgde meer nummers, opname sessies, artwork, een live band en in de zomer van 2022 de debuutshow op festival Metal op je Muil, alwaar de tent volledig op zijn kop werd gezet. Dat Eilie Billish garant staat voor feest is ondertussen wel duidelijk.

EERSTE SINGLE In januari 2023 is de eerste single van Eilie Billish uitgekomen: Therefor I am. Hiermee laat de band horen dat ze niet alleen op het podium sterk staan, maar ook in de studio de nummers van Billie Eilish in een retestrak staaltje deathmetal om kunnen toveren. Er belooft nog veel te volgen op dit spetterende begin.

VOORPROEFJE Op 4 februari treedt Eilie Billish op in Yumbo, Bunnik. Hier zie je de videoclip die bij de single hoort. 


ILL MIND verzorgt het voorprogramma. Dit is één van de gevorderde bands van muziekschoolBbackstage. Deze jonge enthousiaste jongens zijn al met eigen nummers te beluisteren op spotify! 

Deur open 20.00

ILL Mind 20.30

Eilie Billish 21.30

Entree GRATIS

Yumbo

Rumpsterweg 13

3981 AK Bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie