Thijs Koster en Alphons Bosch: ,, De Klusbakfiets staat voor duurzaamheid en bereikbaarheid.
Thijs Koster en Alphons Bosch: ,, De Klusbakfiets staat voor duurzaamheid en bereikbaarheid." Foto: Ellis Plokker

De Klusbakfiets: snel, handig en duurzaam

19 oktober 2021 om 18:00 Ondernemend

Sinds kort rijdt Thijs Koster met de Klusbakfiets door Zeist. Thijs is handig en doet zijn werk met aandacht. Hij knapt kleine klusjes op, zoals het ophangen van een lamp of het snoeien van een heg. Ook voor grotere klussen zoals schilder- of timmerwerk draait hij zijn hand niet om. 

door Ellis Plokker

Zeist - Alphons Bosch uit Zeist is manager van de Klusbakfiets Utrecht en in Zeist. Hij coördineert de klussen, doet de marketing én is op zoek naar nieuwe klussers: ,,We vinden het heel belangrijk, dat de klussers goed met mensen kunnen omgaan. Niet alleen met de klanten, maar ook met elkaar, zodat ze van elkaar kunnen leren. We starten drie of vier keer per week samen de dag met een kop koffie. Dan kunnen ze kennis delen en elkaar advies vragen over de aanpak van een klus. Zo krijgen we ook een groepsgevoel. De klussers, mannen of vrouwen, moeten natuurlijk ook handig zijn.” www.deklusbakfiets.nl/werkenbij

Alphons begon een paar maanden geleden met het opzetten van de Klusbakfiets in Utrecht en in Zeist. Alphons: ,,Mensen beginnen ons te vinden. De reacties van klanten zijn positief, ze waarderen dat we de klussen snel inplannen, dat de Klusbakfiets duurzaam is en ze zijn tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden.” Alphons wil De Klusbakfiets uitbreiden naar Driebergen en Doorn. Bunnik en Odijk horen ook bij het werkgebied. Een groot voordeel van de Klusbakfiets is, dat hij gemakkelijk overal kan parkeren. ,,Thijs neemt zijn gereedschap mee in de bakfiets, hij kan zelfs een trap en een afkortzaag meenemen.”  

Alphons vertelt dat de Klusbakfiets is opgericht door Martijn Ebbinge uit Zutphen. ,,Martijn is aannemer, hij zag dat veel mensen iemand nodig hebben om kleine klusjes te doen. Hij wilde graag in die vraag voorzien, maar wel op een duurzame en sociale manier. Daarom heeft hij gekozen voor de bakfiets en zijn de tarieven in verhouding laag.” Inmiddels rijdt de Klusbakfiets rond in twaalf steden. Er zijn twee manieren om een offerte te laten maken bij de Klusbakfiets. Alphons: ,,Voor een klein klusje werken we met een foto. Voor een grotere klus komen we eerst langs, daar brengen we een klein bedrag voor in rekening. We overleggen altijd met de klant over de uitvoering van de klus. De Klusbakfiets is snel, betrokken en duurzaam.”

www.deklusbakfiets.nl/zeist

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie