Nel werd met een boeket bloemen en cadeaubon hartelijk bedankt voor haar jarenlange inzet.
Nel werd met een boeket bloemen en cadeaubon hartelijk bedankt voor haar jarenlange inzet. Foto: Jan van Beek

PCOB Zeist neemt Afscheid van Nel de Niet

16 november 2021 om 14:12 Overig

Na anderhalf jaar kon de Protestants Christelijk Ouderen Bond-Zeist eindelijk haar Algemene ledenvergadering houden. Door de maatregelen vanwege corona konden er geen activiteiten georganiseerd worden. ,,Het was goed elkaar weer te kunnen ontmoeten´, meldt Jan van Beek, secretaris van PCOB-Zeist.

Zeist - ,,Tijdens deze vergadering in ’t Lichtpunt in de Nieuwe Kerk, hebben we de tijd genomen om afscheid te nemen van bestuurslid en voorzitter Nel de Niet. Met hart en ziel heeft zij zich vanaf 12 februari 1998 ingezet voor de ouderen van Zeist. Eerst als bestuurslid en vanaf 12 januari 2006 als voorzitter.”
De beslissing was moeilijk voor haar omdat ze maatschappelijk zeer betrokken is. De periode voor 1998 was ze raadslid en ook fractievoorzitter van het CDA-in Zeist.
,,We hebben haar dan ook met een boeket bloemen en cadeaubon hartelijk bedankt voor haar jarenlange inzet.”
De ouderenbond gaat een nieuwe periode in. Tegenwoordig spreken we van Senioren van vandaag en morgen. Kon je in het nabije verleden lid worden vanaf 50 jaar, door het langere doorwerken is dat nu 60 jaar. De landelijke federatie van KBO-PCOB in Nieuwegein gaat zich komend jaar inzetten om ook de jongere ouderen erbij te betrekken en zo de organisatie voor te bereiden op een toekomstbestendige organisatie.

Van Beek: ,,Zo streven we ook naar een team in Zeist dat zich hiervoor wil inzetten, niet meer een bestuursmodel maar een team van vrijwilligers dat op projectbasis wil meedenken en werken. Er liggen grote uitdagingen in de nabije toekomst om de belangenbehartiging in Den Haag een boost te geven, gezien de steeds groter wordende groep ouderen in Nederland. In 2040 op het hoogtepunt van het aantal 67-plussers, is naar schatting 26 procent van de bevolking 67-plussers waarvan een derde ouder dan 80 jaar. In 2040 zal het aantal ouderen zijn opgelopen tot 4,6 miljoen, ten opzichte van 2,6 miljoen nu. Op een bevolking in 2040 van 17,8 miljoen. Na 2040 zet er een daling in. Dat betekent, als je nu 60 jaar bent je in 2040 ook nog van een goede oude dag wilt kunnen genieten. Gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 ook voor u een reden om uw stem te laten horen als senior van vandaag en morgen”. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie