Golf is écht een sport voor iedereen.
Golf is écht een sport voor iedereen.

Golfclinic voor mensen met lichamelijke beperking

18 maart 2023 om 06:13 Sport

BUNNIK / ZEIST Op Golfclub Amelisweerd is donderdag 23 maart van 13.30 tot 14.30 uur een golfclinic voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bewegen is goed voor je, dat weet iedereen. Maar de keuze voor sporten voor mensen met een fysieke beperking is letterlijk en figuurlijk begrensd. Want wat zijn je mogelijkheden als je een ledemaat mist, MS, Parkinson of een niet aangeboren hersenletsel hebt? 

Golf is écht een sport voor iedereen. Ongeacht leeftijd, geslacht of beperking. Het is een geweldige manier om buiten te zijn, te sporten, vrienden te maken en voor persoonlijke uitdaging en groei. Er is geen reden waarom niet iedereen van de sport zou genieten, ook niet voor mensen met een beperking. 

ZELFSTANDIG STAAN

De golfsport helpt in het verder ontwikkelen van de balans, het concentratievermogen en het uithoudingsvermogen. Het enige wat je moet kunnen is zelfstandig staan en een paar stappen lopen (al dan niet met hulp). 

REVALIDATIEGOLF

In het verleden heeft de stichting Revalidatiegolf al verschillende clinics georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking en dat was zeer succesvol. Een groot deel van de deelnemers hebben in het nazorgtraject met de stichting onder leiding van Jose Loomans hun NGF-golfbaanpermissie gehaald en spelen nu wekelijks of maandelijks een rondje golf. De doelstelling van de clinic is om jezelf een middag op te laden: lekker buiten zijn en samen spelen met lotgenoten. Durf jij het aan?  

AANMELDEN

Meld je aan voor de clinic bij jose@stichtingrevalidatiegolf.com en je ontvangt van haar alle gegevens om op 23 maart lekker mee te doen! Zij is een golfprofessional die o.a. wordt ingehuurd door de Sportbond en zij is oprichter van de Stichting Revalidatiegolf. José heeft een grote ervaring om mensen met een fysieke beperking op een laadrempelige manier te begeleiden. Ze ziet jouw aanmelding dan ook met grote vreugde tegemoet! Wedden dat je er geen spijt van krijgt?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie