Simone Sars (links) met collega-bestuursleden André Loogman en Birgitte Klein Holte van het Zeister Shot.
Simone Sars (links) met collega-bestuursleden André Loogman en Birgitte Klein Holte van het Zeister Shot. Jan Dankbaar/Shot

‘Shot Zeist is toekomstproof’

9 februari 2023 om 03:53 Tennis

ZEIST Na vijf jaar zwaait Simone Sars af als voorzitter van tennis- en padelvereniging Shot uit Zeist. Met haar collega-bestuursleden liet ze de club groeien van 900 naar 1900 leden. ,,Ik heb soms meer gedaan dan nodig was, maar dat zit nu eenmaal in mijn aard.”

Als het gesprek tegen het einde loopt, doet Simone Sars een ontboezeming. Na vijf jaar vindt de voorzitter van Shot het best moeilijk om haar functie los te laten. ,,Dan kom ik op de club en beginnen mijn ogen meteen te scannen: dit moet anders en dat kan nog beter. Dat is ook mijn valkuil”, geeft ze toe. ,,Zo makkelijk is het niet om goede bestuurders te vinden. Het is een doorlopende taak. Veel mensen zijn bereid een project te doen binnen een afgebakende periode. Het is lastiger om bestuursleden te vinden.”
Toch stopt Sars er na vijf jaar mee. Het waren tropenjaren waar ze met een zeer tevreden gevoel op terugkijkt. Toen ze de hamer overnam van Reinoud van den Broek was het ledenaantal van Shot gedaald van 1400 naar 900. Sars zat boordevol ideeën om de Zeister tennisvereniging op de juiste koers te krijgen.

VOORWAARDE

,,De voorwaarde die ik daaraan stelde, was dat ik het met mensen kon doen op wie ik kon bouwen. Op de penningmeester na trad er een bestuur aan met dezelfde visie die met een hands on-mentaliteit besluitvaardig aan de slag ging.”
Niet zonder succes. Onder andere met de inzet van secretaresse Birgitte Klein Holte en André Loogman, die de portefeuille Park en Accommodatie beheert, groeide de club in vijf jaar van 900 naar 1900 leden. Tot 2020 kwamen er 400 tennisleden bij, de andere 600 leden vonden hun weg naar Shot voor padel. De tennisbanen kregen een stevige onderhoudsbeurt. Eind deze maand volgt de oplevering van drie winterharde banen, begin april volgen nog eens drie padelbanen. Shot beschikt straks over acht gravelbanen, drie winterharde banen en negen buitenpadelbanen.
Net als Sars treden Klein Holte en Loogman officieel af tijdens de ledenvergadering op 22 februari. Hun opvolgers staan klaar. Rin-Sjoerd Zijlstra neemt de voorzitterstaak over van Sars. ,,Het hele team heeft vijf jaar heel hard gewerkt. Als bestuurder heb je de dagelijkse verantwoordelijkheid. Ik heb soms meer gedaan dan nodig was, maar dat zit nu eenmaal in mijn aard. Aan de andere kant ben je ook gewoon vrijwilliger. Ik hoef straks niet meer elke dag mijn mail te controleren of aan te staan voor Shot.”

ROTS IN DE BRANDING

Sars had zonder Klein Holte en Loogman nooit kunnen bereiken met Shot wat ze voor ogen had toen ze vijf jaar geleden begon. ,,Ze zijn, net als de anderen, voor mij de rotsen in de branding geweest. Ik wist dat Birgitte wilde stoppen.” Dan met een knipoog: ,,Ik heb gezegd dat ze pas mocht stoppen als ik ook stopte.”
Waar de scheidend voorzitter het meest trots op is? ,,Dat Shot toekomstproof is. Niet alleen de trainers en het personeel zijn blij met het werk dat ze doen, ook leden komen hier fluitend naartoe fietsen en denken: dit is mijn cluppie. En als ik bij Shot kom, denk ik ook: wat is het hier gaaf.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie