Kayleigh Didderiens, Senne Janssen, Dewi Dijkman, Pippa Bosman, Emily Schut en Inge Vijsma (v.l.n.r.) van tennisvereniging Shot.
Kayleigh Didderiens, Senne Janssen, Dewi Dijkman, Pippa Bosman, Emily Schut en Inge Vijsma (v.l.n.r.) van tennisvereniging Shot. Stan Bos

Ambitieus Shot legt lat hoog

6 april 2023 om 08:21 Tennis

ZEIST Tennisvereniging Shot uit Zeist begint maandag aan de voorjaarscompetitie. Met twee gemengde teams spelen ze voor het eerst in jaren in de eerste klasse, het derde niveau van Nederland. Dewi Dijkman (24) maakt onderdeel uit van een van de teams.

De inwoonster van Driebergen speelde tot een paar jaar geleden nog toptennis, maar vanwege een zware blessure en twee operaties kan ze niet meer terugkeren op topniveau. Toch sluit Dijkman graag aan bij Shot, al wenst ze te benadrukken dat ze niet alle wedstrijden meedoet. Wel heeft ze een zwak voor de Zeister club. ,,Mijn opa, moeder en oom speelden voor Shot. Als klein meisje kwam ik al veel bij de vereniging”, vertelt ze.

TOPTRAINERS

Bovendien stelde de club met Adil el Bakkal en Samir Bouiche twee toptrainers aan met wie Dijkman een goede klik heeft. ,,Ik ken ze goed. Daarnaast vind ik het leuk om met mijn ervaring het team te helpen. Shot heeft een prachtig park waar veel mogelijkheden zijn voor padel en tennis. De trainingen zijn inhoudelijk goed en ik vind het zelf ook fijn om weer op de baan te staan. Door mijn blessure heb ik dat heel erg gemist. En ik vind het goed dat Shot topsport belangrijker maakt.”

TOPSHOT

Dijkman doelt op het initiatief van de club om TopShot op te starten. De vereniging speelde een paar jaar zonder teams in de hoogste klassen. Shot blaast de wens nieuw leven in om tennissers en padellers met ambities te ondersteunen.

PERSPECTIEF

Het belangrijkste doel van Shot is om ambitieuze spelers perspectief te bieden en ze voor de vereniging te behouden. Daarnaast wil Shot jonge, talentvolle regiospelers een kans bieden om met andere goede spelers te trainen en spelen.
Tijdens de voorjaarscompetitie, die op tweede paasdag begint, start Shot met twee gemengde teams in de eerste klasse. Dat is na de eredivisie en de hoofdklasse het derde niveau van Nederland. ,,Het betekent dat we op landelijk niveau spelen”, legt Dijkman uit. ,,Dat is een goed niveau en een heel mooi startpunt om hogerop te komen. In het verleden speelde de club in de eredivisie en hoofdklasse. Nu beginnen we in de eerste klasse. We bouwen aan een team voor de toekomst waarin eigen jeugdspelers kunnen doorgroeien naar een hoger niveau. Na mijn blessure is dat voor mij te hoog gegrepen.”
Komende maandag wacht de eerste wedstrijd bij Shot. Zandvoort is de tegenstander. Daarna volgen nog zeven competitiedagen. Op 4 juni is de laatste speeldag. ,,Ik verwacht dat ik zelf in drie of vier rondes meedoe. De ene week spelen we thuis, de andere week uit. Het gaat om vier singles, twee dubbels en twee gemengd dubbels. In totaal acht wedstrijden.”

GEZOND 

Wanneer Dijkman zelf tevreden is? ,,Als ik gezond op de baan kan staan en dat ik net als vroeger lekker kan strijden. Ik ben nog steeds fanatiek, ook al kan ik niet meer op topniveau tennissen. Het is een iets ander niveau, maar ik wil ervan genieten. Er is een goede teamspirit. Daarom speel ik mee.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie