Afbeelding
Simone de Vette

Achtste finale KNVB-beker: Saestumvrouwen tegen Excelsior

23 februari 2023 om 08:27 Voetbal

ZEIST Op zaterdag 25 februari speelt Saestum Vrouwen 1 in de achtste finale van de KNVB-beker tegen de eredivisieclub Excelsior uit Rotterdam. Het duel is in Zeist op het sportpark aan de Noordweg. 

Saestum heeft een ongeslagen status in de bekercompetitie tot nu toe. Er werden zes wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van +39. Vanaf de achtste finales komen de clubs uit de eredivisie er bij in de bekercompetitie.

THUISWEDSTRIJD

Trainer David Romijn: ,,De bekerwedstrijd tegen Excelsior is zonder meer een prachtige wedstrijd voor ons. We mogen ons meten met een ploeg uit de vrouwen-eredivisie waar ze fulltime met voetbal bezig zijn. Vorig jaar haalde Excelsior de halve finale en ze zijn natuurlijk de duidelijke favoriet, maar het is wel heel tof dat we ons daarmee kunnen meten. We zullen Excelsior met passend respect ontvangen en proberen het publiek wat moois te bieden. Ik vind het bovendien extra leuk dat het een thuiswedstrijd is omdat we daarmee alle jeugdleden kennis kunnen laten maken met de landelijke top van het vrouwenvoetbal. Hopelijk werkt dat inspirerend!’’

In de competitie Topklasse staat Saestum op de tweede plaats; drie punten achter koploper Eindhoven. Vorig jaar werden de vrouwen van Saestum ongeslagen kampioen.Excelsior staat in de eredivisie op de laatste plaats; ze hebben veertien wedstrijden gespeeld en vijf punten.
Slotstad Radio zendt de wedstrijd live uit (107.0 FM).

GRATIS

U bent allen welkom om de wedstrijd te volgen aan het Sportpark aan de Noordweg-Noord. De wedstrijd begint om 13.00 uur en de toegang is gratis..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie