Nordin Boutchakourt is na een seizoen terug bij vierdeklasser SV Zeist.
Nordin Boutchakourt is na een seizoen terug bij vierdeklasser SV Zeist. Stan Bos

Nordin Boutchakourt geniet bij Zeist

26 september 2023 om 13:52 Voetbal

ZEIST Met zijn rentree bij SV Zeist is Nordin Boutchakourt (31) al na een jaar terug op Dijnselburg. De routinier is onder de indruk van de aanpak van trainer Alvin Veldhuizen.

De mond van Nordin Boutchakourt viel tijdens zijn eerste weken bij SV Zeist open van verbazing. Niet omdat hij de voetbalclub drastisch zag veranderen, wel vanwege de komst van trainer Alvin Veldhuizen. ,,Ik heb nog nooit zo’n goede trainer gehad”, zegt de 31-jarige linksback onomwonden. ,,Als ik slecht speel, kan hij dat gewoon tegen me zeggen. Willem Romp was mijn trainer in de B1 van Hercules. Ook een supergoede trainer, maar hoe Alvin alles uitlegt over de speelwijze en tactische looplijnen is geweldig.”


Boutchakourt vindt dat de komst van Veldhuizen als opvolger van Hans Cozijn op alle fronten goed is voor SV Zeist. ,,Alvin is een peoples manager. Iedereen is enthousiast. Hij steekt er ongelooflijk veel tijd in. Die tijd en energie wil je teruggeven. Toen ik hier vorig jaar vertrok, stond Richard van Schuppen voor de groep. Een prima trainer, maar Alvin brengt ons tactisch verder door aan te geven hoe we moeten lopen, vrijkomen en draaien.”


Kortom, spijt van zijn rentree op sportpark Dijnselburg heeft Boutchakourt allerminst. Een jaar geleden vertrok hij naar VVJ. De plannen bij de Utrechtse club klonken hem als muziek in de oren. De club trok een paar uitstekende spelers aan en omdat Boutchakourt aan de andere kant van Utrecht ging werken, kon hij voor de training makkelijk bij zijn ouders langs om te eten.
Omdat bij VVJ trainer Michel Blokker om gezondheidsredenen vlot moest afhaken en Boutchakourt snel een appje kreeg van René van Dompzelaar, lid van de technische commissie van SV Zeist, om hem te polsen voor een terugkeer, voelde hij zich gevleid. ,,Dat was eigenlijk op het moment dat ik nog niet wist dat Alvin was aangesteld als trainer. Ik ben blij dat hij naar ons is gekomen.”
Bij SV Zeist doet niemand geheimzinnig over de ambities. Na de pijnlijke degradatie staat een vlotte rentree in de derde klasse bovenaan het wensenlijstje. Boutchakourt is optimistisch over de kansen, zonder de concurrentie tekort te willen doen.


HOGE OGEN

,,Odijk gaat hoge ogen gooien. Met VVJ hadden we het vorig seizoen twee keer lastig tegen ze. AH’78 en Veenendaal zijn goede tegenstanders, maar ik vind dat we met deze selectie moeten meedoen om promotie. Dat zijn we verplicht.”
De routine van Boutchakourt, zaterdag nog uitgeroepen tot ‘man of the match’, bracht Veldhuizen ertoe om de linksback meteen te promoveren tot reserve-aanvoerder. Een rol die Boutchakourt, in het dagelijks leven leerkrachtondersteuner op een basisschool, wel ligt. ,,In aanloop naar de bekerwedstrijd tegen CDW kon ik niet trainen, dus zat ik op de bank. Na rust kwam ik erin voor onze aanvoerder Sven van Dompzelaar en die gaf me de band. Tijdens een partijspel op trainingen zei Alvin al dat hij wil dat ik jonge jongens aanspreek en met Sven alles goed neerzet. Dat geeft vertrouwen. De jongens weten wat ze aan me hebben. En ja, ik voel me dus als reserve-aanvoerder medeverantwoordelijk hoe alles gaat.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie