SV Zeist-trainer Alvin Veldhuizen op de tribune van sportpark Dijnselburg.
SV Zeist-trainer Alvin Veldhuizen op de tribune van sportpark Dijnselburg. Stan Bos

Alvin Veldhuizen: Promotie van SV Zeist als het grote doel

16 augustus 2023 om 11:58 Voetbal

ZEIST Onder leiding van Alvin Veldhuizen (39) maakt SV Zeist een frisse start in de vierde klasse. De coach legt de lat hoog op Dijnselburg, want promotie is het doel.

Alvin Veldhuizen hoeft niet lang na te denken over de vraag welke voetbaltrainer hem zo aanspreekt. De naam Pep Guardiola van Manchester City schiet snel te binnen, maar de kersverse trainer van SV Zeist blijft liever dichter bij huis.
,,Ik lees graag alle artikelen en oefenstof van Arne Slot. Eerst deed hij het goed bij AZ, nu zie je heel duidelijk zijn hand bij Feyenoord. Die club stond vooral bekend om het harde werken, maar speelt nu het beste voetbal. Peter Bosz vind ik ook interessant, maar Arne Slot komt als eerste naar boven.”
Die voorkeur verraadt al hoe Veldhuizen zijn eigen teams laat voetballen. Aanvallend en attractief. Veldhuizen, geboren en getogen in Zeist en nu woonachtig in Utrecht, wil dat het voetbalpubliek straks naar sportpark Dijnselburg komt vanwege het goede voetbal. ,,Mensen moeten het leuk vinden om naar ons te kijken. Daarnaast willen we in die vierde klasse voor het hoogste gaan. Het kampioenschap zou het mooiste zijn, maar in elk geval promotie. Uiteindelijk moeten de spelers mijn methode omarmen in de manier waarop we trainen en spelen.”
Dat Veldhuizen de lat hoog legt, is één van de redenen waarom SV Zeist hem zo graag wilde hebben. Eigenlijk stond de coach nog een seizoen onder contract bij CDW, maar na de degradatie en daaropvolgende leegloop besloten beide partijen ieder hun weg te gaan. Op Dijnselburg, waar Veldhuizen de opvolger is van Hans Cozijn, komt hij direct in een warm bad. ,,SV Zeist is een kleine vereniging, maar de mensen willen heel veel voor de club doen.”
Dat merkte de 39-jarige trainer ook direct tijdens de gesprekken. Veldhuizen bracht tijdens de onderhandelingen een paar voorwaarden in om te tekenen. Die zijn allemaal ingewilligd. ,,Ik wilde een goede assistent-trainer. Met Richard van Schuppen is die er heel snel gekomen. Ik vroeg om een videoanalysesysteem om met spelers beelden te kunnen bekijken. Best kostbaar, maar ook dat is geregeld. De spelers willen graag leren en hadden behoefte aan een meer tactische trainer. Ook de randvoorwaarden zijn goed geregeld en met John van Someren heb ik een tweede elftalleider.”

INGREDIËNTEN

Van alle aanwezige ingrediënten is het aan Veldhuizen om er een onweerstaanbare cocktail van te maken, al onderschat hij zijn klus niet. Vijf basisspelers zijn vertrokken, al ging de selectie er in de breedte wel op vooruit. ,,Het vertrouwen is heel groot, maar we mogen niet verwachten dat we zo maar even kampioen worden. Daar is veel voor nodig, maar ik was hier niet naartoe gekomen als er van deze selectie niets valt te maken. Ik zie het ook als een uitdaging.”
Van druk heeft Veldhuizen geen last. De coach streeft naar het hoogste. Eerst met SV Zeist, maar over tien jaar hoopt hij een divisieclub onder zijn hoede te hebben. ,,Ik moet wel eerst mijn UEFA A-diploma halen om hoger dan de tweede klasse te trainen. Dat heb ik er graag voor over, want ik zie de tweede klasse niet als mijn plafond.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie