Zeistenaar Nigel van Zelst voetbalt voor Zuidvogels uit Huizen.
Zeistenaar Nigel van Zelst voetbalt voor Zuidvogels uit Huizen. Stan Bos

Zeister spits bij Zuidvogels: Nigel van Zelst blijft ambitieus

28 november 2023 om 11:13 Voetbal

ZEIST Nigel van Zelst (26) voetbalde lang voor Saestum, maar staat al bijna anderhalf jaar op het veld bij Zuidvogels in Huizen. ,,Voorlopig heb ik mijn ambities op een hoger niveau.”

Nigel van Zelst, woonachtig in Zeist, groeide als voetballer op bij Saestum, de club waar zijn opa nog altijd rondloopt als materiaalman en zijn vader jeugdtrainer was. Vanaf zijn vierde tot en met het laatste jaar in de A-junioren voetbalde Van Zelst aan de Noordweg, voordat hij de overstap maakte naar de jeugd van SV Houten en in de A-junioren in de tweede divisie speelde.HELE LAND

Onder leiding van trainer Peter Moens voetbalde Van Zelst plotseling tegen De Graafschap en FC Emmen, of zat hij in de bus naar Groningen voor een wedstrijd tegen Be Quick 1887.
,,We speelden door het hele land. Achteraf heb ik wel een beetje spijt dat ik niet eerder naar SV Houten ben gegaan, want het was heel leuk om mee te maken. Bij Eemdijk gebeurde dat ook, je komt eens ergens anders en niet alleen bij de clubs in de buurt.”
Van Zelst speelde ook één seizoen in het eerste van SV Houten, maar besloot daarna terug te keren naar Saestum. In die jaargang zette de spits zichzelf met 39 doelpunten meteen op de kaart. Al snel was de interesse gewekt van Roda’46 uit Leusden. ,,Ze belden in januari al. We zijn gaan praten en daarna was het vrij snel rond. Ik heb daar vanwege corona anderhalf jaar gespeeld, waarvan één seizoen onder Willem Romp. Daarna haalde hij me naar Eemdijk.”
Ook in Bunschoten-Spakenburg was het de pandemie die roet in het eten gooide. Slechts vijf wedstrijden speelde Van Zelst er in zijn eerste seizoen, het tweede jaar was een volledige jaargang in het vissersdorp. Lang had Van Zelst het naar zijn zin, behalve in de eindfase.
,,Plotseling belandde ik op de bank, terwijl ik gewoon scoorde. Ik maakte er zeventien in de hoofdklasse. De ene keer speelde ik wel, de andere keer niet. Daar had ik geen zin in. We zijn prima uit elkaar gegaan, maar dan ben ik misschien niet de spits die je zoekt.”
Omdat Van Zelst in het dagelijks leven onder meer bij de sport-BSO in de kantine van Saestum werkt, kent hij collega Jim Kok. Die voetbalde al bij Zuidvogels, net als Mo Ayoubi, ook een Zeistenaar. Toen Kok kreeg te horen dat Van Zelst een paar dagen voor de deadline twijfelde over een langer verblijf bij Eemdijk, appte hij met Ayoubi.
Die schakelde de technische commissie van Zuidvogels in. Omdat de club snel en doortastend handelde, besloot Van Zelst de stap te maken naar Huizen.


GROTE CLUB 

Een besluit waar hij geen spijt van heeft. ,,Zuidvogels is een grote club die bovenin de eerste klasse wil meedoen. De ambitie om omhoog te kijken, spreekt me aan.” Met Kok, Ayoubi en - als hij niet geblesseerd is - Redouan Boussoufi rijden ze vanuit Zeist naar trainingen en wedstrijden. ,,Dat doen we om de beurt. Af en toe in je eentje is best lekker, maar met z’n drieën of vieren is ook gezellig.”
Of hij ooit terugkeert bij Saestum? ,,Zeg nooit nooit, het kan altijd, maar voorlopig heb ik nog mijn ambities op een hoger niveau.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie