Afbeelding
Ellen Teunissen

Dohmen draaft door: Kunstmatig samen

12 maart 2024 om 06:19 Column Dohmen draaft door

In tijden van crisis is het belangrijk elkaar vast te houden. Op De Zwaluwenberg spraken de vier partijen verder over mogelijke politieke samenwerking. We hebben het niet meer over regeren of formeren, maar over mogelijke politieke samenwerking. Ik weet niet of dat goed of slecht nieuws is, maar het woord samen zit erin. Kunstmatige samenwerking, dat is al iets.

Prinses Kate – getrouwd met de Britse kroonprins William – stond samen met haar drie kinderen op de foto. Even waren royalty-liefhebbers blij dat het goed met haar leek te gaan, na een vervelende operatie in januari. Nu blijkt het om een sjoemelfoto te gaan. Internationale fotopersbureaus hebben gekkigheidjes in de foto ontdekt en nu blijkt dat Kate zelf het brein achter de gemanipuleerde foto is. 

Als een lieflijk plaatje van een prinses-moeder samen met haar kindertjes al een vorm van kunstmatige intelligentie is, waar kan een mens dan nog wel in geloven? Zaten die vier partijen wel echt op De Zwaluwenberg? Zijn Geert, Caroline, Dilan en Pieter AI of een Kamerlid, zoals Arjan Lubach zich regelmatig afvraagt in zijn Avondshow?

THE PASSION

Gelukkig hebben wij echt iets om in te geloven: The Passion. Onder het motto ‘Zeist gelooft in jou’ staan we na 28 maart voorgoed op de kaart. In welke jou Zeist gelooft? In onze ondernemers. Die hebben het moeilijk, zeker wanneer ze een zaak aan de Slotlaan hebben. Die gaat deze zomer wéér op de schop. Belangrijkste verandering is het verdwijnen van de parkeerplaatsen, met een uitzondering voor de minder-valide medemens. De Slotlaan wordt een laad- en losbaan. Een Kiss and Ride om shoppende passagiers te lossen. Het is een uitgekauwd thema om je vrolijk over te maken, maar volgens het CDA is het laatste woord er nog niet over gezegd. Ik geloof het meteen.

De timing is wat ongelukkig. Al die mensen die we gaan verleiden om naar Zeist te komen, treffen deze zomer een bouwput aan. Daarom gaan we ons geloof in hen – en hun pinpas – flink uitdragen. De gemeente ontwierp daartoe een gratis toolkit voor de ondernemer: posters, ansichtkaarten en een uniek passie-logo. Je mag niet zomaar ter promotie The Passion op je producten zetten, dat is een beschermd merk, zoals Coca-Cola of Nikes. Het Zeister passie-logo mag wel. Op de poster en ansichtkaarten is achter de hoofdrolspelers het Slot ge-AI-ed. Ook die mag u allemaal gratis downloaden, ter promotie van ons dorp.

Wie geen graantje mee kan pikken, kan meezíngen in de Meezing Passion. U hoeft niets muzikaals te kunnen, het komt niet op tv, maar u gaat wel ervaren hoe bijzonder het is om samen te zingen. Want dat is wat we doen, in tijden van crisis. We proberen het samen uit te zingen. Al klinkt het matig, het is hoe dan ook kunstig.

Carol Dohmen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie