Afbeelding
Virgil van Gent

Samen werken aan groen, gezond en duurzaam Zeist

22 jul, 10:27 Column

ZEIST Verduurzaming is onderhand heel normaal. Je kent allemaal de gebruikelijke tips wel: afval scheiden, groene stroom afnemen en vaker de fiets pakken. Maar er zijn veel meer tips die makkelijk toepasbaar zijn en waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, of die juist heel lokaal zijn. Tijd om een blik te werpen op de pagina Duurzaam Leven van Samen Duurzaam Zeist.

Samen Duurzaam Zeist is een brede beweging van bewoners en organisaties die samen werken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist.,,Wij worden daarbij ondersteund door de gemeente Zeist. Op het platform delen bewoners hun tips en ervaringen. Zo leren we van elkaar en zorgen we dat Zeist een mooie groene gemeente blijft, ook in de toekomst.”

AAN DE SLAG Sinds begin 2021 worden er tips verzameld om zelf aan de slag te gaan. Inmiddels staan er meer dan veertig tips en ideeën op de pagina Duurzaam Leven. Deze tips kunnen algemeen van aard zijn, maar ook heel specifiek voor de gemeente Zeist en omgeving.

SEDUMDAK Neem bijvoorbeeld de tip over het aanleggen van een sedumdak (foto). Lokale hoveniers die je kunnen helpen worden genoemd, een filmpje van een gebruiker wordt getoond, maar ook informatie over subsidieregelingen worden gedeeld.
Een ander voorbeeld is het gebruik van de Zeister Knoop. De Zeister Knoop is evenveel waard als een euro, maar kan alleen in Zeist worden uitgegeven.
Elk idee heeft uitgebreide en praktische informatie. Met behulp van sterren kun je het idee een waardering geven of zelf suggesties toevoegen.
Ook jij kunt meehelpen. Bekijk welke tips jou aanspreken en start met een aantal eenvoudige aanpassingen in je dagelijks leven die echt niet veel moeite kosten, maar op termijn wel een grote impact zullen hebben. Niet alleen op het milieu, maar vaak ook op je portemonnee.


Duurzaam Leven vind je via:
https://omzeist.nl/samen+duurzaam+zeist+home/duurzaam+
leven/default.aspx

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 11 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren