Afbeelding
Pien van den Bosch

Vijf kunstenaars exposeren in De Gehoorzaal

5 mei 2023 om 14:26 Kunst

DEN DOLDER In de weekends van 6 en 7 mei en 13 en 14 mei exposeren vijf kunstenaars hun werk in De Gehoorzaal in Den Dolder aan de Vijverhof.

ELISABETH COPIJN

Elisabeth Copijn exposeert met de hand opgebouwde vaas- en schaalplastieken met zelfontworpenglazuren. Zij was lid van de Biltse Kunstkring BeeKk en GSA te Hilversum.

MARIA DE WAARD

Maria de Waard exposeert haar veelal gelaagde abstracte schilderijen gebaseerd op thema’s alslandschappen en ruimtes. Haar werk in acryl en olieverf valt op door het kleurgebruik. Zij volgde enkele jaren de kunstopleiding Artibus, Utrecht en de Malschule van Hans Georg Aenis, Basel. Zij is actief verbonden met de CultuurHoek in Driebergen.

MARC BRUSSEE

Marc Brussee vond na een reeks van creatieve opleidingen op grafisch, fotografisch, pedagogisch therapeutisch en kunsthistorisch vlak zijn passie in het beeldhouwen aan de ‘School for Sculpture and Design’ in Zuid-Engeland. Sinds 1994 heeft het beeldhouwen hem niet meer losgelaten en ontwikkelde hij zich via eigen werk, opdrachten en exposities tot zelfstandig beeldhouwer. Zijn passie deelt hij in exposities en geeft hij door in zijn cursussen.

LIZ VAN MUNSTER

Liz van Munster heeft haar opleiding op de fotovakschool in Amsterdam afgerond. Via de fotografie is zij op latere leeftijd gaan schilderen. Door middel van verschillende technieken is zij in haar werk op zoek naar licht. Via allerlei lagen acryl- en olieverf komt zij tot resultaat.

HANS DOORTMONT

Hans Doortmont schildert met acryl en af en toe met olieverf. Zijn favoriete techniek is het gieten met verdunde acrylverf. Blauw is nog steeds de kleur die hij het meest gebruikt. Hij exposeert nu, na vele omzwervingen, het meest in de Gehoorzaal in Den Dolder. Zijn opleiding genoot hij aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Op het ogenblik is hij bestuurslid van de schildersvereniging De Toets in Zeist en hij regelt de tentoonstellingen in De Gehoorzaal in denDolder.

OPENING

De opening is op 6 mei rond 14.00 uur in de Gehoorzaal en de muziek wordt verzorgd door Dolph Paulsen.De expositie is in de weekends open van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie