Textielkunstenaars Anneke Spijker (links) en Wiea van der Zwan-Oosting.
Textielkunstenaars Anneke Spijker (links) en Wiea van der Zwan-Oosting.

Expositie in Den Dolder: Textiel op de Valreep

25 mei 2023 om 09:08 Kunst

DEN DOLDER Textielkunstenaars Anneke Spijker (links) en Wiea van der Zwan-Oosting, beiden uit Zeist exposeren met Marij Staal-Hendrickx uit Voorburg en Ellie Marbus uit Baarn in het Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei in De Galerie De Gehoorzaal van de W.A. Hoeve, Vijverhof 1 in Den Dolder. Hun tentoonstelling heeft als titel: Textiel op de Valreep. Zie: www.stichtingparts.nl


Wiea van der Zwan-Oosting, Zeist, wordt geïnspireerd door geologie en architectuur en werkt met mixed media. Textiel, garens, papier, vezels en alles wat onder de naaimachine kan, verwerkt zij in haar wandobjecten.


Anneke Spijker, Zeist, laat zich inspireren door de bomen, mossen en bloemen in haar omgeving. Textuur, structuur en ritmes zijn de uitgangspunten van haarwerk. Vilt is haar medium.


Ellie Marbus, Baarn, laat zich inspireren door foto’s, vormen en structuren in de natuur, boeken, musea, mensen, kinderen, muziek en andere kunstenaars. Er ontstaat een beeld van binnenuit terwijl ze aan het werk is en dit beeld bouwt zij dan verder uit tot ze het gevoel heeft dat het klopt. Ze werkt met gemengde technieken.


Marij Staal-Hendrickx, Voorburg, haalt haar inspiratie uit de lijnen die ze overal om zich heen vindt. Lijnen, recht, gebogen of in cirkels bieden rust voor degeest. Ze vormen het uitgangspunt voor de textiele werken met vilt, parels en mixed media.

De tentoonstelling is op 27, 28 en 29 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie