De voucher wordt uitgereikt door Ilse Kuiper (links secretaris Groei&Bloei) aan Ellen Teunissen (rechts vrijwilligster Griftbosje)
De voucher wordt uitgereikt door Ilse Kuiper (links secretaris Groei&Bloei) aan Ellen Teunissen (rechts vrijwilligster Griftbosje) Jos Teunissen

Griftbosje wint de wedstrijd “vergroening” uitgeschreven door Groei & Bloei

16 juni 2023 om 11:40 Lokaal Deel je nieuws

Het Griftbosje heeft meegedaan met de wedstrijd “vergroening” van Groei en Bloei. Hiervoor werd een uitgewerkt plan ingeleverd voor een rotstuintje. De grindputten, waar het water van de pomp in uitkomt, zijn verzadigd met bladeren, zand en houtsnippers. Mede daardoor zakt het water slecht weg. Binnenkort worden deze putten voorzien van nieuw grind. Het plan is om het oude grind te gaan hergebruiken voor een rotstuintje in de hoek van het Griftbosje aan de Griffensteijnselaan. Rotsplantjes trekken weer andere soorten insecten aan en zo werken we mee aan het vergroten van de biodiversiteit. Net als elders in het Griftbosje zal ook hierbij een informatie bord komen te staan. Ilse Kuiper van Groei en Bloei kwam half mei ons plan ter plekke bekijken en beoordelen. Op dezelfde manier zijn ook de overige inzendingen bekeken door Ilse en de wedstrijd commissie. Maandag 12 juni kregen we de positieve uitslag. Wij zijn super blij dat we ons plan kunnen realiseren met de gewonnen prijs!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie