SeniorWeb Ambassadeurs 2016
SeniorWeb Ambassadeurs 2016 Bart van der Putten

Digitaal Café in WSP Noord en bibliotheek Zeist

6 juni 2022 om 14:24 Maatschappelijk

ZEIST Het Digitaal Café is een spreekuur waar vrijwilligers mensen verder helpen met vragen over telefoon, tablet of computer. Elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek aan de Markt en elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in Wijkservicepunt Noord aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 103.

ANTWOORD Vragen over telefoon, tablet of computer? Digitaal Café in de Bibliotheek geeft antwoord Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over een telefoon, tablet of computer. En allemaal hebben we wel een keer een moment dat we er even niet uitkomen.  “Hij doet niet wat ik wil”, of “ik heb iets gedaan en nu staat alles anders” zijn uitspraken die regelmatig bij het Digitaal Café voorbij komen. 

ZONDER AFSPRAAK Het Digitaal Café is een wekelijks spreekuur waar vrijwilligers regelmatig mensen helpen. Iedereen kan vrijblijvend en zonder afspraak binnen lopen met een digitale vraag. 

VOORBEELDEN Zo kwam mevrouw Hendriks bij ons langs. Zij had een brief van de overheid gekregen en haar DigiD moest opnieuw geactiveerd worden. Ze had thuis al van alles geprobeerd maar het lukte haar niet. Samen met de vrijwilliger een nieuw wachtwoord aangevraagd en toen kon ze wel weer verder. 

MOBIELTJE De heer Brouwer konden we helpen met zijn telefoon: het scherm van zijn telefoon viel altijd heel snel uit waardoor hij steeds opnieuw moest inloggen. Door zijn schermtijd te verlengen naar 5 minuten was het probleem snel verholpen en ging hij weer tevreden naar huis. 

ADVIES BIJ AANKOOP De vrijwilligers proberen altijd samen met u de beste oplossing te vinden. Zij kunnen ook adviseren in de aankoop van een apparaat mocht u daar graag wat hulp bij hebben. 

CURSUSSEN En overweegt u aan een cursus mee te doen, bij hen kunt u terecht voor meer informatie over het cursusaanbod van KunstenHuis Idea.. 

WAAR EN WANNEER Het Digitaal Café in Zeist vindt plaats elke dinsdag- en donderdagochtend van 10:00 - 11:30 in de Bibliotheek aan Markt 1 en op woensdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur in Wijkservicepunt Noord aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 103 Zeist. In Bunnik vindt het Digitaal Café elke dinsdagochtend van 10:00 – 11.30 plaats in de bibliotheek Camminghalaan 27c.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie