Het Geisercomplex is opgeleverd door Van Wanrooij. Op het balkon van links naar rechts wethouder Laura Hoogstraten, Gerard Klomp van Van Wanrooij en Camiel Schuurmans van R.K. Woningbouwvereniging.
Het Geisercomplex is opgeleverd door Van Wanrooij. Op het balkon van links naar rechts wethouder Laura Hoogstraten, Gerard Klomp van Van Wanrooij en Camiel Schuurmans van R.K. Woningbouwvereniging. Foto: Mel Boas

‘Geiserhof’ op zwembadterrein feestelijk geopend

3 september 2021 om 20:22 Overig

Donderdag 2 september vierden de nieuwe bewoners een officieel openingsfeestje samen met de R.K. Woningbouwvereniging (RKWBV) en Van Wanrooij. Wethouder Laura Hoogstraten, Gerard Klomp van Van Wanrooij en Camiel Schuurmans van RKWBV onthulden samen de nieuwe naam ‘Geiserhof’ op het voormalige zwembadterrein de Geiser in Zeist.

Het zwembadterrein, waar voorheen de Gamma Bouwmarkt gevestigd was, is nu een nieuwe woonplek. In het gezellige hofje zijn veertig huurwoningen gebouwd waarvan 22 eengezinswoningen en achttien appartementen. De 22 eengezinswoningen zijn eigendom van Van Wanrooij (middelhuur en vrije sector) en de appartementen worden door R.K. Woningbouwvereniging verhuurd. Het gebouw met daarin zestien socialehuurappartementen en twee vrijesectorappartementen heeft een bijzondere vorm: het loopt schuin af en heeft een poortdoorgang.

Het hele project is uniek te noemen. Zo heeft de buurt uiteindelijk gekozen voor het plan dat nu is uitgevoerd: een gezellige brink met betaalbare, Nul-op-de-Meter woningen. De huurwoningen zijn toekomstbestendig en voorzien van de nieuwste technologieën
Alle woningen zijn voorzien van waterpompen en zonnepanelen. Steeds meer mensen willen een duurzame woning of streven naar een woning zonder energierekening. Daarom zijn de woningen Nul-op-de-Meter uitgevoerd. 27 september is de oplevering van de woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie