Rob Bliekendaal is de nummer 2 van lijst 9: de PvdA.
Rob Bliekendaal is de nummer 2 van lijst 9: de PvdA. PvdA

PvdA: ‘sociaal weer normaal maken’

2 februari 2022 om 08:01 Overig

ZEIST Rob Bliekendaal komt vanouds uit een rood ‘nest’ en heeft een bedrijfskundige achtergrond. Hij heeft werkervaring als projectmanager/programmamanager. Inmiddels 20 jaar woont hij in Austerlitz. Tien jaar was hij secretaris van Stichting Dorpshuis Austerlitz.

door René Borkent

Sinds 6 jaar is Bliekendaal actief betrokken bij PvdA-Zeist waarvan 4 jaar (buitengewoon) raadslid. ,,Idealen als solidariteit en rechtvaardigheid zijn mij van huis uit altijd meegegeven, en staan nog steeds hoog in het vaandel. Ik hecht belang aan zaken als inspraak, (mede)zeggenschap en je mening kenbaar maken. Ik sta voor een manier van politiek bedrijven waar je ook écht iets mee bereikt en de inwoners van Zeist zich gehoord voelen. We zijn er immers voor de inwoners van Zeist.  

Zinvol bezig

Het raadslidmaatschap is erg leuk. Je bent zinvol bezig in de samenleving waar je zelf ook onderdeel van bent, maar ik heb gemerkt dat het niet eenvoudig is om als eenmansfractie vanuit de oppositie ons goede werk te doen voor de inwoners.  

Goede sfeer

De sfeer in het huidige team van PvdA Zeist is gelukkig heel goed, en we zetten in op minimaal 3 zetels bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen om weer het broodnodige sociaal-democratische tegengeluid te laten horen. Persoonlijk zie ik dat de kloof tussen de Zeister politiek en de inwoners aan het toenemen is, en het vertrouwen in de politiek afneemt. En dat terwijl de lokale politiek beslist over zaken die ons allemaal raken. Regels moeten eenvoudiger, overzichtelijker, en toegankelijker worden. Hierbij heb ik als raadslid een brugfunctie richting de inwoners van Zeist die een aanpassing wensen in hun wijk of buurt. 

Inwoners moeten in de eigen wijk of buurt gewoon weer de eigen concrete invloed/regie terug krijgen. Inwoners en ondernemers kennen Zeist het beste! Teveel wordt er ‘over de inwoners heen’ door het huidige college verzonnen en besloten. Er moet meer naar de inwoners worden geluisterd, via goede participatie. Terug naar de menselijke maat zal de kwaliteit van de openbare ruimte en de sociale cohesie in de buurt versterken en buurtverval voorkomen. 

Een dorp

We hebben afgelopen periode steeds gehamerd op het versneld bouwen van betaalbare & levensloopbestendige huur- en koophuizen voor de mensen met een kleine beurs zoals jongeren en ouderen. Ook het versneld inzetten op het verder goed isoleren van de huidige woningvoorraad. Het bouwen van betaalbare woningen in de dorpen en wijken moet wél samengaan met behoud van het dorpse karakter en behoud van de lokale natuur. Het groen moet in stand worden gehouden en waar mogelijk versterkt. Dus zeker dus geen verstedelijkingsambities, Zeist is en blijft een dorp. En dat moet ook gewoon zo blijven. 

En over het plaatsen van grote windmolens of grote zonneweiden in de natuur en bossen van Zeist kan ik kort zijn: nee die willen we niet! Zeist is groen, en wat groen is moet groen blijven.   

Inwoners met klein inkomen moeten voor de verduurzaming van de woning financieel worden gecompenseerd; geen inwoners die door de steeds duurdere energierekening straks in de kou moeten slapen! 

Bij het bieden van zorg moeten we niet vertrekken vanuit het dominante systeem van regels en processen. De zorgbehoefte van inwoners moet voor de PvdA weer voorop staan; met persoonlijk contact, waar even de tijd en een vertrouwd gezicht, met een luisterend oor, zoveel mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving wordt geboden. 

Dus mocht u in uw wijk of buurt tegen een probleem aanlopen? Mail: r.bliekendaal@pvdazeist.nl, tel. 06-44830096, ik sta voor u klaar! In Zeist wordt sociaal weer normaal.’’         

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie