De vlag van Oekraïne wappert op het gemeentehuis aan Het Rond in Zeist.
De vlag van Oekraïne wappert op het gemeentehuis aan Het Rond in Zeist. Gemeente Zeist

Europese dag van gemeenten voor Oekraïne: Zeist nodigt inwoners uit

9 maart 2022 om 13:00 Overig

ZEIST De gemeente Zeist doet mee aan de Europese dag van gemeenten voor Oekraïne op zaterdag 12 maart. Op die dag staat de gemeente Zeist samen met haar inwoners stil bij het conflict in Oekraïne. Zeist nodigt haar inwoners uit om samen te komen en met elkaar te delen wat de situatie in Oekraïne met ons doet.

Burgemeester Koos Janssen: “De situatie in Oekraïne raakt ons allemaal. Het is onvoorstelbaar dat op nog geen 2000 kilometer afstand een oorlog gaande is, waarbij slachtoffers vallen, mensen strijden voor hun vrijheid en moeten vluchten voor hun veiligheid. Het samenzijn op 12 maart is een uitnodiging aan iedereen om met elkaar in gesprek te gaan en te delen wat er leeft.”

12 maart van 12.00 tot 13.30 uur in de Publiekshal van het gemeentehuis
Gemeente Zeist is diep geschokt over de ontwikkelingen in Oekraïne. Burgemeester Koos Janssen wil in een informele setting met elkaar stil staan bij de situatie in Oekraïne. Hij spreekt de aanwezigen kort toe en nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan. Ook zal Diet Groothuis, de stadsdichter van Zeist, haar gedicht voor de vrede voordragen.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Het is fijn als u zich aanmeldt, maar voelt u zich ook vrij om binnen te lopen. U kunt zich aanmelden via zeist@zeist.nl onder vermelding van ‘12 maart solidariteit met Oekraïne’.

EUROPESE DAG: De gemeente Zeist neemt zo deel aan de Europese dag van gemeenten voor Oekraïne. Daarmee geeft de gemeente invulling aan de oproep van de voorzitter van Eurocities #CitieswithUkraine om op zaterdag 12 maart als gemeenten stil te staan en een oproep te doen voor vrede in Oekraïne. De Vereniging van Gemeenten (VNG) en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NBG) scharen zich achter deze oproep.
De gedachte achter deze dag is dat gemeentelijke diplomatie grenzen kan beslechten tussen gemeenschappen uit alle culturen en aandacht te vragen voor de principes van democratie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie