De collegevorming in Zeist is weer een stap verder.
De collegevorming in Zeist is weer een stap verder. René Borkent

GroenLinks, VVD en D66 met ChristenUnie/SGP starten informatie in Zeist

1 april 2022 om 14:44 Overig

ZEIST De drie grootste partijen (GroenLinks, VVD en D66) hebben op donderdagavond 31 maart onder leiding van informateur Thijs de la Court een aanvullend verkennend gesprek gevoerd. Uit dit gesprek blijkt dat de door de informateur geadviseerde coalitie van GL-VVD-D66-ChristenUnie/SGP op voldoende vertrouwen kan rekenen van alle genoemde partijen om te starten met de informatieronde. Dat maakt de gemeentewoordvoerder bekend.


Dinsdag 29 maart heeft de informateur, Thijs de la Court, het Verslag en advies coalitie en vorming college van de gemeente Zeist voor de raadsperiode 2022-2026 in de gemeenteraad van Zeist toegelicht.
De informateur adviseerde na consultatie van de tien in de raad gekozen partijen, dat een coalitie van GroenLinks-VVD-D66-ChristenUnie/SGP een solide meerderheidscoalitie kan vormen. Tijdens dat debat bleek dat de drie grootste partijen (GroenLinks, VVD en D66) nog behoefte hadden aan een tussenstap, door onder leiding van de informateur, in gezamenlijkheid nog een verkennend gesprek te voeren.

AANVULLEND VERKENNEND GESPREK Dat aanvullende verkennende gesprek heeft donderdag 31 maart jl. plaatsgevonden. Hieruit is naar voren gekomen dat de door de informateur geadviseerde coalitie van GL-VVD-D66-ChristenUnie/SGP op voldoende vertrouwen kan rekenen van alle genoemde partijen om te starten met volgende fase in de informatie. Onder dankzegging voor het werk van informateur Thijs de la Court, wordt voor de volgende fase een nieuwe informateur gezocht, die met de genoemde partijen gaat werken aan de totstandkoming van een coalitieakkoord op hoofdlijnen.

VOLGENDE STAP De volgende stap in het proces is een gezamenlijke analyse van de maatschappelijke opgaven waar Zeist voor staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie