Afbeelding
gemeente Zeist

Column van Koos Janssen, burgemeester van Zeist

7 september 2022 om 05:49 Overig

ZEIST Maandag 29 augustus begint met een gesprek over de horeca in Zeist. Met wethouder Walter van Dijk (horecabeleid en handhaving) stem ik mijn werk (vergunningverlening) af. Daarna voer ik een zogeheten exitgesprekje met een vertrekkende medewerker. 

Vervolgens werk ik aan diverse toespraken voor de komende tijd. Voorbeelden zijn de opening van het Vlaams-Nederlands Orgelfestival en het afscheid van de oude en het welkom aan de nieuwe Kinderburgemeester. 

’s Middags bezoek ik het eeuwfeest van het Zeister familiebedrijf Sola. Namens de Koning reik ik de oorkonde uit van het Predicaat Hofleverancier. 

’s Avonds woon ik de feestelijke beëdiging bij van burgemeester Lucas Bolsius voor zijn derde ambtsperiode in Amersfoort.

Dinsdag spreekt het college van B&W verkennend over de begroting 2023. Daarnaast nemen we besluiten over diverse informatieve brieven aan de gemeenteraad. 

Onderwerpen zijn het toezicht van gemeenteraad en de provincie op verschillende werkgebieden (zoals de archiefwet en het leerlingenvervoer) en de woondeal Regio Utrecht. 

Ook ga ik op felicitatiebezoek bij het echtpaar Van der Arend. Zij zijn zestig jaar getrouwd en vieren feest aan de Voorheuvel. 

Rond het middaguur gaat B&W op werkbezoek bij Utrecht Science Park. Directeur Jan Henk van der Velden en projectmanager Xandra Dielen vertellen ons over recente ontwikkelingen en verzorgen een rondleiding in het gebied. In het gebied werken dagelijks 29 duizend werknemers en 51 duizend studenten. Naast zorg- en onderwijsvoorzieningen zijn er 130 bedrijven. Innovatie en ontwikkeling spatten er vanaf. 

’s Avonds open ik in de Oosterkerk het Vlaams-Nederlands Orgelfestival. Organist en organisator Willem Harold Boog waardeer ik met woorden en bloemen. Ik geniet van het orgelspel van “grootmeester” Ben van Oosten.

Woensdag woon ik op het provinciehuis een bijeenkomst bij over bedreigde bestuurders. Zij hebben soms te maken met bedreigingen, intimidatie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. We bespreken wat het je doet en wat je doet. 

’s Middags komt het districtelijk veiligheidscollege Utrecht-Oost digitaal bijeen. Gespreksthema’s zijn de georganiseerde ondermijnende misdaad en de aanpak van illegaal vuurwerk rond de jaarwisseling.

Donderdag heb ik diverse werkoverleggen met medewerkers. Met wethouder Walter van Dijk denk ik verder na over het winkelbeleid en horecabeleid, vergunningverlening en handhaving. Het doel is de kwaliteit in Zeist verder te verbeteren.

Op vrijdag ga ik op felicitatiebezoek bij de honderdjarige mevrouw Sofia Hagen-Kraaij in de Amandelhof. 

Terug op het gemeentehuis verdiep ik me in het onderwerp financiële risicobereidheid. 

Het weekend brengt ontspanning.


Koos Janssen

Voor reactie: jjlm.janssen@zeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie