Afbeelding
Photo by NisonCo PR and SEO on Unsplash

Zoekmachine Marketing en Search Engine Optimization

6 januari 2022 om 12:07 Partnercontent

Bovenstaande termen komen je als je een eigen website hebt vast wel bekend voor. Hoewel ze net iets anders betekenen hebben ze wel beiden betrekking op hetzelfde idee: namelijk zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Er zijn veel manieren waarop je dat kunt doen, welke we in dit blog voor je op een rijtje zetten. Met veel van deze SEO tips kun je zelf vast aan de slag gaan. Lijkt het je allemaal te ingewikkeld? Schakel dan online marketing bureau Doublesmart in. Hun SEO experts vertellen je precies hoe je website hoger kan ranken in Google, en helpen je daarbij.

Zorg voor kwalitatief goede content

Een van de belangrijkste dingen aan SEO is natuurlijk de content op je website. Deze moet origineel zijn, en dan hoge kwaliteit. Dit wil zeggen dat je er de juiste zoektermen in moet verwerken, die passen bij wat je te bieden hebt, maar ook dat het prettig moet lezen. Zo moet je er heldere kopjes (headings) en subkopjes aan toevoegen, zodat lezers precies weten wat ze van deze alinea kunnen verwachten. Daarnaast is het gebruik van afbeeldingen tevens belangrijk om Google duidelijk te maken wat je te bieden hebt. Geef deze afbeeldingen een passende naam, het liefst een die matcht met de zoektermen die je op de betreffende pagina hebt gebruikt.

Zet social media in voor meer bezoekers

Er zijn verschillende manieren waarop je social media kunt inzetten om meer bezoekers te trekken. Je kunt allereerst zelf afbeeldingen of video’s posten, maar je kunt ook op diverse wijzen adverteren. Zeker als je voor de tweede optie gaat is het slim om in zee te gaan met de experts van Doublesmart. Een advertentie slim instellen is namelijk moeilijker dan je denkt, en vergt veel specialistische kennis. Wil jij precies de juiste doelgroep aanspreken, en een advertentie hebben die er zó aantrekkelijk uitziet dat mensen er ook echt op klikken? Dan heb je een sterke advertentietekst en afbeelding nodig, en moet je bovendien heel helder hebben hoe jouw doelgroep eruit ziet. Heb je daar zelf geen kaas van gegeten? Dan kun je alle SEO tips op het internet lezen, maar loont het waarschijnlijk meer om je SEO uit te besteden aan een expert.

Adverteer voor de belangrijkste zoektermen

Zijn er een aantal pagina’s op jouw website die super belangrijk zijn, en zijn ze gevuld met zeer goede content? Dan kun je ervoor kiezen om met deze pagina’s te adverteren in Google. Let op: Dit moet je alleen doen als de pagina geoptimaliseerd is, en er een duidelijke call-to-action is toegevoegd. Een Google advertentie kan je heel veel relevante bezoekers opleveren, waarmee je bedrijf snel zal groeien. Maar ook daarvoor geldt: heb je er geen kaas van gegeten? Dan schakelen je beter de experts van online marketing bureau DoubleSmart in!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie