Afbeelding
Foto: Unsplash

Je huis verkopen in 2021? Dit moet je weten

18 januari 2022 om 12:02 Partnercontent

Wil je je huis snel verkopen? Dan kun je het best contact opnemen met Mercari vastgoed. Er kunnen veel redenen zijn waarom je snel je huis wilt verkopen: je hebt snel geld nodig, je gaat scheiden of emigreren, je huis staat al een tijdje te koop en je wilt het nu wel eens verkocht hebben, of je ouders zijn overleden en het ouderlijk huis moet verkocht worden. Ben je al wat ouder en zie je op tegen alle stress en gedoe die gepaard gaan met de verkoop van een huis via een reguliere makelaar? Dan kun je via Mercari je huis snel verkopen zonder alle administratieve rompslomp.

Je huis snel verkopen in acht stappen

De eerste stap moet je zelf zetten: je meldt je huis aan via de website, of telefonisch. Binnen twee dagen krijg je een eerste richtprijs. Wanneer je je daar in kunt vinden, is het tijd voor een bezoek van een medewerker buitendienst van Mercari. Hij bespreekt de richtprijs met je en bezichtigt het huis. Binnen opnieuw twee dagen krijg je een definitief bod. Wanneer je het definitieve bod accepteert, dan wordt gezamenlijk een datum voor de overdracht van het huis afgesproken. Alle administratieve zaken worden voor je geregeld en na het bezoek aan de notaris is het huis definitief verkocht. Er staan geen ontbindende voorwaarden in het contract, dus definitief is ook echt definitief. De bijkomende kosten zijn altijd voor Mercari, dus de koopsom is altijd een netto bedrag.

Mercari als koper van je huis

Mercari is geen gewone makelaar, maar een opkoper van huizen. Ook een bedrijfspand of kavel kan worden aangeboden aan Mercari, maar hun specialiteit ligt in het kopen en verkopen van reguliere woonhuizen in heel Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1986 en heeft dus al meer dan dertig jaar ervaring. Het geeft niet wanneer je huis slecht onderhouden is of dat het anderszins niet in hele goede staat is. Wanneer er groot onderhoud nodig is, kan het een geruststelling zijn het huis te verkopen en niet verantwoordelijk te hoeven zijn voor een duur en intensief traject van opknappen en renoveren. Ook wanneer je huis al in de verkoop is bij een reguliere makelaar kun je terecht bij Mercari. Duurt het te lang voor het huis op die manier verkocht is? Dan kan je huis snel verkopen een opluchting zijn.

Persoonlijk contact

Een sterk punt van Mercari is het persoonlijke contact en de goede dienstverlening. Zo kun je je delen van de inboedel die je niet mee wilt nemen naar je nieuwe huis gerust achterlaten in het oude huis. Het wordt door het bedrijf netjes en discreet afgevoerd. Heb je advies nodig bij de aankoop van je nieuwe huis? Ook dat is mogelijk. Net als het terughuren van je verkochte woning. Heb je wel snel geld nodig, maar wil je nog even in je huis blijven wonen? Je kunt een aanbetaling krijgen na het tekenen van de koopakte. Is dat niet genoeg dan is terughuren een mogelijkheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie