Afbeelding
Foto door Barbara Olsen via Pexels

Senioren in Zeist willen met trendy sneakers in beweging blijven

3 februari 2022 om 15:06 Partnercontent

Je ziet ze al een tijdje staan die oude gympen waarmee je vroeger dagelijks een rondje mee ging trimmen. De afgelopen twee jaar is het er steeds minder van gekomen. Je bent aan huis gebonden nu je werknemer het advies heeft gegeven om weer vanuit huis te gaan werken. Normaal ging je op het openbaar vervoer en je vouwfiets naar je werk maar die staat nu ook werkloos in de gangkast. Dezelfde plek waar ook je oude gympen staan. De ooit zo trouwe metgezellen zitten onder het stof en ruiken muf naar oud zweet. Je bent eigenlijk wel benieuwd hoever je nog kunt komen met een klassieke coopertest. Je bent bang dat je nu geen 12 minuten meer een vast hoog tempo kunt aanhouden.

Je vind dat het tijd wordt dat je weer aan je eigen uiterlijk en conditie gaat werken. Je hebt de laatste tijd meer veel geld uitgegeven aan de inrichting van je nieuwe appartement. De nieuwe meubels, de moderne keuken met alle apparaten en technische snufjes en ook de badkamer met een vrijstaand bad is helemaal naar je wens. Maar toen je onlangs uit dat bad stapte en jezelf in de spiegel bekeek, zag je dat er de laatste tijd flink wat kilo´s zijn bijgekomen. Vooral door het dagelijks zittende werk in je studeerkamer kom je veel minder in beweging dan dat je gewend was.

Je ziet er enorm tegenop om in je eentje te gaan trimmen. Helemaal in het donkere en vaak gure weer. Eén dezer dagen zat je weer achter je laptop te sippen en voelde je je eenzaam in je eigen huis. Tijdens het surfen kwam je op de Nieuwsbode terecht een las je een artikel over de Atletiekvereniging Fit. Op de foto bij het artikel zie je een aantal actieve leeftijdsgenoten tussen de 50 en 80 jaar die wekelijks op woensdag gezamenlijk trainen. Dat lijkt je wel wat.

Nieuwe sneakers

Je zit echter met één probleem, namelijk dat de mensen op de foto allemaal hippe sneakers dragen. Dan kun jij niet komen aanzetten met een paar oude versleten gympies die je al een jaar of twintig als trouwe metgezel aan je voeten draagt. Dat schoeisel zal zeker niet bijdragen aan een lange afstand tijdens de coopertest die de coach van de vereniging regelmatig houdt.  

Met een nieuw trainingspak en moderne sneakers zal je tijdens die coopertest beslist meer meters maken. En je wilt ook zeker een goede eerste indruk maken als je voor de eerste keer mee gaat trainen. Weet je nog de afstand die ooit op je authentieke gympies liep. Misschien ben je wel benieuwd hoe het er tegenwoordig met je conditie bijstaat. Daarom besluit je meteen de daad bij het woord te voegen en ga je meteen nieuwe sneakers kopen. Je wilt dat ze er trendy uitzien en je de nodige ondersteuning en comfort bieden. Wat dat betreft is er tegenwoordig keuze genoeg. Slagen zul je dus altijd.

Gezellige club

Je leest op de Nieuwsbode verder dat Atletiekvereniging Fit de gezelligste club van Zeist is om fit te blijven. De leden zijn het er over eens dat de vereniging goed is voor de lichamelijke conditie en voor de geest. Dat spreekt je wel en en je geeft je daarom onmiddellijk op. Je ziet er naar uit om je leeftijdgenoten binnenkort te ontmoeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie