Afbeelding
Foto: Pixabay

12 tips om inbraak te voorkomen als je op vakantie bent

8 juli 2022 om 07:34 Partnercontent

Je wil niet terugkomen van een fantastische vakantie om te merken dat er is ingebroken. Wat kun je doen om te voorkomen dat ongenode gasten je huis binnenkomen? In dit artikel vind je twaalf tips om je huis te beschermen tegen inbraak.

1. Snoei bomen en struiken voor je huis. Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe minder kans je hebt dat inbrekers kansen zien.

2. Spreek niet over je vakantie op je voicemail of op sociale media. Er zitten ook inbrekers op Twitter, Facebook en Instagram.

3. Laat je huis niet te opgeruimd achter, maar zorg ervoor dat het een bewoonde indruk maakt. Laat bijvoorbeeld een krant of tijdschrift op tafel liggen.

4. Laat de gordijnen en jaloezieën open. Zorg er wel voor dat er overal raambekleding hangt, anders maakt het huis een onbewoonde indruk. Schaf dus gordijnen aan als je die nog niet had en of ga een jaloezie kopen.

5. Gebruik timers voor lichtschakelaars en stel lichttijdsessies in. In tegenstelling tot de meeste tijdschakelaars gaan de lichten dan niet elke dag op hetzelfde tijdstip aan. Dit maakt het voor inbrekers nog moeilijker om in te schatten op welke tijdstippen het huis onbewoond is.

6. Zorg dat de post niet op de grond achter de deur blijft liggen als je op vakantie bent. Vraag iemand om het regelmatig op te halen.

7. Verstop de sleutels niet onder de deurmat of onder de bloempot. Inbrekers zullen eerst op die plekken kijken.

8. Vertel de buren dat je op vakantie bent en vraag hen om wat extra op je huis te letten.

9. Houd waardevolle spullen uit het zicht, zodat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.

10. Voorzie apparaten van GPS trackers met alarmfunctie. Voor je iPad, iPhone en Mac kun je bijvoorbeeld de Find my app gebruiken.

11. Installeer buitenverlichting met een sensor. Als er in het donker een lamp aangaat, schrikt dat inbrekers af.

12. Installeer camera’s die alle ramen en deuren in beeld hebben.

Met deze relatief eenvoudige acties kun je je huis beveiligen tegen inbrekers en zorgeloos op vakantie gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie