Afbeelding
Foto door RODNAE Productions via Pexels

4 tips voor een schoon en opgeruimd huis deze zomer

3 augustus 2022 om 14:23 Partnercontent

Het is weer zomervakantie in alle regio’s! Dat betekent niet alleen volop genieten, eventjes wat minder wekkers en regelmaat en vakantie vieren, maar ook dat de kinderen natuurlijk veel meer thuis zijn. Misschien je partner ook wel. Daardoor wordt het huis ook veel sneller vies. Tel hier ook nog eens de momenten bij op dat ze enorm vies of met natte voeten het huis binnenstappen en je hebt hét recept voor een vuile woning. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je deze zomer niet over een schone, prettige woning kunt beschikken. Met de volgende vier tips hou je woning namelijk ook gedurende de zomermaanden lekker schoon.

1. Schrijf dagelijkse klusjes op

Door een gebrek aan regelmaat vergeet je misschien ook de nodige dagelijkse huishoudelijke taken. Het is dan ook belangrijk om hier wél regelmaat in te bewaren. Dit doe je bijvoorbeeld door deze klusjes op een groot vel papier te schrijven. Denk aan wc schoonmaken, vaatwasser uitruimen, de was opvouwen, enzovoorts. Dingen die eigenlijk echt niet kunnen wachten. Op die manier blijft het voor jezelf én het gezin duidelijk wat er die dag sowieso gedaan moet worden.

2. Laat de kinderen helpen

Nu het vakantie is, kan je ook je kinderen betrekken bij deze dagelijkse klusjes. Dingen als de vaatwasser uitruimen, vuilniszakken naar buiten brengen en het schoonmaken van de spiegel in de badkamer zijn heel eenvoudig en kunnen vanaf zeer jonge leeftijd worden gedaan. Betrek iedereen in het huishouden. Op die manier is alles heel snel gedaan en merk je ook dat het verantwoordelijkheidsgevoel van je kinderen toe zal nemen.

Kinderen kunnen al kleine klusjes in het huishouden doen vanaf dat ze twee jaar oud zijn. Denk dus zeker niet dat ze te jong zijn, maar pas de activiteiten aan op hun leeftijd. Als ze dit al vanaf zeer jonge leeftijd doen, zullen ze dit later ook vanzelfsprekend vinden.

3.  Minimaliseer

De zomertijd is hét perfecte moment om het huis eens op de kop te gooien en te minimaliseren. Of het nu om speelgoed of kleding gaat, het is goed om al je spullen minimaal eens in de zes maanden eens goed onder de loep te nemen. Mensen zijn nu eenmaal geneigd om spullen te verzamelen. In een relatief korte tijdspanne van zes maanden, kan er dan ook al enorm veel extraatjes zijn bijgekomen. Het is dan ook zaak om hier wat aan te doen. Minimaliseren is het sleutelwoord. Hoe minder spullen er in huis aanwezig zijn, hoe makkelijker het is om het opgeruimd en schoon te houden.

4. Doe elke dag een klein beetje

Geen zin om hele dagen in de vakantie aan het schoonmaken te zijn? Wacht dan niet een hele week om schoon te maken, maar doe elke dag een klein beetje. Op die manier hoef je elke dag maar maximaal een uurtje aan het huishouden te besteden en ben je de rest van de dag gewoon lekker vrij om vakantie te vieren met de kinderen. Hiermee voorkom je dat taken zich blijven opstapelen en je telkens heel wat uren kwijt bent aan het huishouden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie