Afbeelding
Foto Pexels

In een scheiding? Lees hier onze tips

26 jul, 08:41 Partnercontent

Wanneer je gaat scheiden van je partner zal dit voor alle betrokkenen een erg lastige periode worden. Niet alleen komt er bij dit proces namelijk een hoop verdriet en leed kijken, maar er moet tegelijkertijd tijdens al deze emoties van alles geregeld worden. Zo zullen financiën en bezit verdeeld moeten worden, zal er op zoek moeten worden gegaan naar een nieuw huis, en zo zijn er nog allerlei andere zaken die behoorlijk wat tijd kunnen gaan vergen. Dat terwijl dit wel het laatste is wat je wilt doen: je voelt je namelijk ontzettend ellendig en daardoor niet bepaald productief. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen, en kijk verder op Dé Scheidings Mediator

Houdt het hoofd boven water

Zeker wanneer het idee van de scheiding nog vers in je hoofd zit zul je het idee hebben dat je verdrinkt in emoties en verdriet, waardoor je ook de logistieke zaken niet meer helder voor je kan halen. Het is daarom belang om jezelf in dit proces op nummer één te zetten: niks hoeft namelijk direct te gebeuren. Daarbij komt dat belangrijke en ingrijpende keuzes maken terwijl je erg emotioneel bent vaak niet tot de beste uitkomsten leidt. Zorg dus eerst vooral dat je zelf over de eerste schok heen bent gekomen, voordat je allerlei zaken gaat regelen. 

Blijf respectvol naar elkaar

Alhoewel je op het moment zelf waarschijnlijk een enorme hekel hebt aan je ex partner, is het van belang om tijdens dit proces toch respectvol naar elkaar te blijven. Vijandigheid belemmerd het goed afsluiten van jullie relatie namelijk enorm, en daarbij kan het ook voor bijvoorbeeld de kinderen bijzonder vervelend zijn. Daarnaast zul je, zeker in het geval dat je kinderen hebt, later ook nog met je ex partner om moeten gaan. 

Neem een mediator om de arm

Het kan een goed idee zijn om tijdens het proces van een scheiding op zoek te gaan naar een mediator die kan bemiddelen tussen jou en je ex partner. Dit is niet alleen handig als er onenigheid bestaat over een aantal zaken, maar kan ook voor een normaal scheidingsproces helpen, aangezien je in dit geval beide verzekerd bent van een eerlijke verdeling. Daarbij kan het tijdens deze periode, waarin jij en je ex partner waarschijnlijk beide hoog in jullie emoties zitten, erg fijn zijn als er iemand bij betrokken is die met beide benen op de grond staat. Hiermee help je dus niet alleen het logistieke proces, maar ook de verwerking van de scheiding voor jezelf. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 6 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 8 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 13 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 16 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55