Afbeelding
Afbeelding van robtowne0 via Pixabay

De voordelen van studeren en het halen van een volwaardige opleiding

6 september 2022 om 09:27 Partnercontent

Onze ouders, verzorgers en andere volwassenen hebben altijd benadrukt hoe belangrijk het is op een diploma te hebben. Sommige van ons twijfelden hier niet aan en zorgden en gewoon voor dat we een diploma hadden gehaald. Anderen mensen stellen juist andere prioriteiten voorop en komen er later pas achter hoeveel verschil een diploma kan maken. Het is belangrijk dat de jeugd en zelfs volwassenen zonder volwaardig diploma gestimuleerd worden om dit te behalen zodat ze mee kunnen draaien in de maatschappij en de kans hebben om hun doelen te behalen. Gezien er toch nog veel mensen zijn die nog geen volwaardige diploma hebben vonden wij het een goed idee om wat voordelen op een rijtje te zetten. 

Voordelen van een diploma

Het hebben van een volwaardig diploma zorgt ervoor dat je kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden. Met een baan kun je jezelf onderhouden en kun je meedoen in de maatschappij. Daarnaast is het ook zo dat je met een hoger startloon kunt beginnen dan mensen die lager opgeleid zijn of geen diploma hebben. Het is begrijpelijk dat veel studenten van school afhaken, omdat ze geen idee hebben welke beroep zij willen uitoefenen. De kunst is om te weten waar je een passie voor hebt en vanaf daar verder te zoeken. Als je bijvoorbeeld goed met geld en cijfers bent, dan kan een opleiding Finance & Control wellicht iets voor jou zijn. Zo zijn er genoeg posities gemeentelijk en provinciaal niveau waar jij na je opleiding terecht kunt. En ja, zelfs pas afgestudeerden zijn aantrekkelijk op de arbeidsmarkt, omdat zij praktijkervaring er nog heel vers in hebben zitten. 

Financiële hulp

Naast dat sommige studenten niet weten wat zij willen doen en daarom ervoor kiezen om met hun studie te stoppen kan afhaken ook een andere redenen hebben. Zo kan het zijn dat zij op financieel gebied niet stevig in hun schoenen staan. Gelukkig kun je ook hier hulp voor krijgen. Zo kun je je beroepen op DUO en kun je een lening aanvragen. Toch zijn we ons ervan bewust dat dit niet voor iedereen een optie is. Daarom kun je ook kijken om je aan te melden voor het Stap budget. Hiermee kun je tot 1000 euro per jaar van de overheid krijgen voor een opleiding. Zo is de drempel meteen een stuk lager om een volwaardig diploma te halen.

Kortom, is het belangrijk om een volwaardig diploma te hebben, omdat je kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden. Daarnaast kun je een hoger loon krijgen en ook goed meedraaien binnen de maatschappij. Mocht je financieel krap zitten, dan kun je geld lenen bij DUO of je kunt je aanmelden voor een tegemoetkoming middels het STAP-budget. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie