Afbeelding
Afbeelding van gnanasathees suntharam via Pixabay

Hoe ga je als man stijlvol gekleed?

30 maart 2023 om 10:50 Partnercontent

Mannenmode is nog altijd een beetje een ondergeschoven kind. De dames krijgen nog vaak meer aandacht. Zelfs voor kinderen is er meer te koop voor meisjes dan voor jongens. Maar gelukkig komt er steeds meer aandacht voor mannenmode. Couturiers ontwerpen complete collecties voor de man. Nu zijn daar vaak items bij die puur voor de catwalk zijn. Maar ook als je gaat shoppen voor een mooi pak kun je uit veel meer kiezen dan enkele decennia geleden. En dat is maar goed ook. Mannen worden steeds meer modebewust en maken weloverwogen keuzes als het om hun kleding gaat. De tijd dat je moeder of je vrouw of vriendin bepaalde wat je aantrekt ligt gelukkig ver achter ons. Al zijn er nog steeds mannen die zich graag laten adviseren door hun partner als het om kledingkeuze gaat.

Een mooi pak voor diverse gelegenheden

Als je als man gaat trouwen dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. In een pak van Henk ter Horst mode gaat dat zeker lukken. En het fijne van zo’n trouwpak is dat je het daarna ook nog gerust kunt dragen. Bij een bijzondere gelegenheid bijvoorbeeld. Dat hebben mannen dan weer voor op de dames. Je trouwjurk trek je meestal niet nog eens aan of je moet wel heel sober in het huwelijksbootje zijn gestapt. Veel mannen dragen hun trouwpak op het huwelijk van vrienden en familie of bij een officiële gelegenheid op het werk.

Kan ik casual naar mijn werk?

Of je naar je werk kunt in jeans en een polo hangt natuurlijk helemaal af van de cultuur op het werk. De stropdas wordt op steeds minder kantoren verplicht gesteld maar sommige mannen voelen zich er nog steeds goed bij om er wel eentje te dragen. Vaak weet je bij je sollicitatie al wat de cultuur op het werk is en welke kleding daarbij past. Datzelfde geldt natuurlijk voor je schoenen. Onder een pak draag je geen sneakers. Bij een nette spijkerbroek en polo overigens ook liever niet, tenzij je in een sportwinkel of supermarkt werkt. Zorg er in ieder geval voor dat je kleding draagt waarin je je prettig voelt.

Wat draagt de man in zijn vrije tijd?

Als je vrij bent mag je natuurlijk dragen wat je wilt. Veel mannen hebben voor deze momenten comfortabele truien en sweaters voor de winter en T-shirts voor de zomer. Als het weer het toelaat dan kun je prima in korte broek over straat. Het is overigens bij wet verboden om met ontbloot bovenlijf op de openbare weg te verschijnen. Dit mag alleen in je eigen achtertuin of op het strand. Veel strandtenthouders eisen dat ook mannen bovenkleding dragen als ze op het terras neerstrijken voor een drankje of een maaltijd.  Los van dat je er dan wat netter bij zit voorkom je op die manier ook nog eens dat je verbrandt in de zon. Huidkanker komt namelijk steeds vaker voor, vooral bij zonaanbidders. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie