Afbeelding
Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

Alles wat je moet weten over de verschillende dekkingsmogelijkheden bij een zakelijke autoverzekering

5 mei 2023 om 07:54 Partnercontent

Bezorgt jouw bedrijf producten bij klanten of voer je werkzaamheden uit op locatie in de regio Utrechtse Heuvelrug? Dan is het handig als je over één of meerdere bedrijfsauto’s beschikt. Jouw personeel hoeft dan niet in hun eigen auto te rijden. Als je momenteel nog geen zakelijke auto’s gebruikt, overweeg je misschien om er één of meerdere aan te schaffen. Vergeet je dan niet in de verzekeringen te verdiepen, want ook bedrijfsauto’s moeten verzekerd worden. Om je een handje te helpen, lees je hier alles wat je moet weten over de verschillende dekkingsmogelijkheden bij een zakelijke autoverzekering.

Drie standaarddekkingen waaruit je kunt kiezen

Omdat je een zakelijke auto voor jouw bedrijf gebruikt, kun je hier geen particuliere autoverzekering voor afsluiten. Zo’n auto maakt namelijk veel meer kilometers dan een personenauto, waardoor de kans op schade een stuk groter is. Vandaar dat een bestelautoverzekering duurder is dan een particuliere autoverzekering. Toch komen de dekkingen in veel gevallen overeen. Een bedrijfsauto kun je namelijk op dezelfde drie manieren verzekeren als een personenauto. Hieronder lichten we iedere dekking kort toe.

- WA
Een bedrijfsauto moet in Nederland minimaal verzekerd worden voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dankzij deze zakelijke autoverzekering wordt schade aan (spullen van) anderen vergoed.
- WA + Beperkt Casco
De dekking WA + Beperkt Casco gaat een stapje verder dan WA. Je bent namelijk ook verzekerd voor bepaalde schade aan jouw auto. Het gaat hierbij om schade door onverwachte gebeurtenissen, zoals diefstal, brand of storm.
- WA + Volledig Casco

De meest uitgebreide dekking is WA + Volledig Casco. Naast de bovenstaande zaken wordt ook schade aan jouw auto door een aanrijding of vandalisme vergoed. Deze dekking staat ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

Wat is de beste dekking voor een bedrijfsauto?

Vind je het lastig om te bepalen wat de beste dekking voor je autoverzekering is? Laat je dan niet leiden door de prijs, maar kijk naar de leeftijd van het voertuig. Wanneer de auto ouder is dan tien jaar, volstaat een WA-verzekering in de meeste gevallen. Bij auto’s van zes tot tien jaar oud wordt vaak voor de dekking WA + Beperkt Casco gekozen, terwijl ondernemers een auto jonger dan zes jaar meestal allrisk verzekeren.

Als je een keuze gemaakt hebt, is het niet verstandig de eerste de beste verzekering af te sluiten. Doe je dit wel? Dan betaal je mogelijk een onnodig hoge premie. Daarom is een zakelijke autoverzekering vergelijken verstandig voordat je de knoop doorhakt. Doe dit bij voorkeur via een vergelijkingssite. Dit kost je namelijk veel minder tijd dan wanneer je de sites van verschillende verzekeraars één voor één langsgaat. Bovendien laat een vergelijkingssite je direct zien hoeveel premie je betaalt voor een zakelijke autoverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Wanneer je als particulier een autoverzekering af wilt sluiten, kun je deze vaak uitbreiden met één of meer aanvullende verzekeringen. Bij een zakelijke autoverzekering kan dit ook, al heb je wel minder mogelijkheden. Dit komt vooral doordat er bij sommige verzekeraars standaard een aanvullende verzekering bij in zit. Handig, want je bent zo beter verzekerd zonder dat je hier extra kosten voor maakt. Toch zijn er vaak nog meer aanvullende verzekeringen die af kunt sluiten. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie