Afbeelding
Foto Pixabay

Steeds meer mensen vergelijken hun autoverzekering om te kunnen besparen

6 december 2022 om 09:59 Partnercontent

In de huidige tijd waarin de kosten voor veel mensen stijgen en het inkomen gelijk blijft of zelfs daalt, is het steeds belangrijker om kritisch te blijven kijken naar je vaste lasten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de kosten die je maakt voor het reizen naar je werkt, maar is het ook belangrijk om je verzekeringen eens onder een vergrootglas te leggen. Wat we namelijk vaak zien en dat is vooral bij een autoverzekering, is dat deze verzekering vele malen voordeliger kan. De voornaamste reden is vaak dat de verzekering enkele jaren geleden is afgesloten, toen  de auto nog een stuk nieuwer was. Dit zorgt ervoor dat je inmiddels een verzekering hebt, die niet meer aansluit bij de leeftijd en ook waarde van het voertuig. Een belangrijkste stap om te kunnen besparen op deze kosten, is online je autoverzekering vergelijken. Dit kan je namelijk jaarlijks flink geld besparen.

Zorg dat je weet wat je auto waard is

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, dan verzeker je deze natuurlijk allrisk. Sterker nog, je zult één van de weinigen zijn die dit niet doet. Toch komt er een bepaald moment, waarom dit niet meer nodig is. De waarde van een auto daalt namelijk in de eerste paar jaar dusdanig, dat je zult merken dat je verzekering in verhouding veel te duur is. Bij bepaalde schade kun je dan beter zelf betalen, dan dat je een beroep doet op je verzekeraar. Een stelregel is vaak dat je auto’s tot 5 jaar allrisk verzekerd en van 5 tot 10 jaar WA+. Bij een WA+ verzekering worden de kosten bij schade door diefstal ook vergoed, iets wat bij een WA verzekering niet gebeurt. Niet voor niets zijn er daarom ook steeds meer mensen die kiezen voor een WA verzekering. Deze verzekering is verplicht en dekt  de schade die jij toebrengt aan de andere partij. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je een flinke rekening krijgt.

Online vergelijken loont

Veel mensen blijven jaren bij dezelfde verzekeraar. In principe is daar niets mis mee, maar wanneer je serieus geld wilt kunnen besparen, is het aan te raden om jaarlijks over te stappen. Er komen namelijk regelmatig nieuwe aanbieders bij en ook is het bestaande verzekeraars er alles aan gelegen om jouw als nieuwe klant binnen te halen. Dit leidt er vaak toe dat je korting krijgt op je premie of een aanvullende verzekering kosteloos krijgt gedurende het eerste jaar. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee wanneer je hier geen gebruik van maakt. Tegenwoordig is het online vergelijken en ook overstappen ontzettend makkelijk en dus ook zo geregeld. Hoe snel wil jij een paar euro kunnen besparen en dat gebruiken om van te tanken bijvoorbeeld.

Tot slot

Het vergelijken en ook overstappen loont is de meeste gevallen zeker. Zelfs wanneer je dezelfde dekking houdt, is er vaak altijd wel een verzekeraar die een paar euro onder de premie van je huidige aanbieder gaat zitten. Let er hierbij wel op dat je ook kijkt naar de eventuele aanvullende voorwaarden. Hierbij moet je denken aan zaken zoals het eigen risico en de dekking voor bepaalde vormen van schade. Kijk dus niet alleen naar de te betalen premie, maar ook naar de rest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie