Afbeelding
Foto door RODNAE Productions via Pexels

3 redenen waarom je een bedrijfsfinanciering wilt overwegen

9 november 2022 om 16:07 Partnercontent

Een bedrijfsfinanciering is speciaal in het leven geroepen voor ondernemers. Vroeger waren veel ondernemers nog wat sceptisch over zo’n lening, maar tegenwoordig wordt er dankbaar gebruik van gemaakt. Twijfel je nog of een bedrijfsfinanciering iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk drie reden op een rijtje om een zakelijke financiering te overwegen. Hopelijk geeft dit jou een zetje in de goede richting.

1. Verschillende mogelijkheden


De verschillende mogelijkheden zijn wat ons betreft een eerste reden om een bedrijfsfinanciering te overwegen. Als je nog niet eerder een zakelijke financiering overwogen hebt, ben je ongetwijfeld niet bekend met de verschillende mogelijkheden. Daarom zetten we de bekendste vormen van een bedrijfsfinanciering hieronder voor je op een rijtje.

- Zakelijke lening
Als ondernemer kun je allereerst een bedrijfslening aanvragen. Deze financieringsvorm is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Zo gebruiken ondernemers een zakelijke lening onder meer voor de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Doordat je het bedrag in één keer op jouw rekening gestort krijgt, kun je er direct mee investeren. Het nadeel hiervan is dat je rente betaalt over het hele bedrag dat je leent.

- Zakelijk krediet
Heeft jouw bedrijf onvoldoende werkkapitaal? Dan kun je dit oplossen door zakelijk krediet aan te vragen. Een geldverstrekker maakt het bedrag dan niet over naar jouw bedrijfsrekening, maar zet dit voor je klaar op rekening die speciaal voor jou geopend wordt. Je neemt hier geld van op als je het nodig hebt. Het grote voordeel hiervan is dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt. Daar komt bij dat je afgelost geld weer opnieuw kunt gebruiken als je voor zakelijk krediet kiest.

2. Jouw bedrijf kan groeien


Wie voor een bedrijfsfinanciering kiest, gaat een schuld aan. Laat je hierdoor niet weerhouden om een zakelijke lening of zakelijk krediet aan te vragen. Een bedrijfsfinanciering kan er namelijk voor zorgen dat jouw bedrijf groeit. Beide financieringsvormen maken het namelijk mogelijk om in jouw bedrijf te investeren. Met een zakelijke lening kun je jouw bedrijf uitbreiden of de productie opschalen. Doordat er meer verkocht wordt, stijgt de omzet. Groei is hier het logische gevolg van. Ook zakelijk krediet kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf groeit. Dankzij deze bedrijfsfinanciering heb je namelijk altijd geld achter de hand. Hierdoor hoef je nooit te wachten op openstaande facturen, maar kun je direct investeren op momenten dat het nodig is.

3. Je weet waar je aan toe bent


Wie een bedrijfsfinanciering afsluit moet het geleende geld terugbetalen. Dit doe je door iedere maand een gedeelte van het geleende bedrag over te maken naar de geldverstrekker. Naast aflossing bestaat het maandelijkse bedrag uit rente. Ondanks dat de rentestand van tijd tot tijd verandert, betaal je iedere maand hetzelfde bedrag. De rente wordt namelijk vastgezet op het moment dat je de zakelijke financiering afsluit. Wil je weten hoeveel je per maand kwijt bent? Vraag een geldverstrekker dan om een bedrijfsfinanciering te berekenen. Hierdoor weet je of je de maandlasten kunt dragen en bovendien voorkom je zo dat je voor verrassingen komt te staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie