Burgemeester Janssen gaat met pensioen. Wie gaat hem opvolgen?
Burgemeester Janssen gaat met pensioen. Wie gaat hem opvolgen? gemeente Zeist

Dit verwacht Zeist van de nieuwe burgemeester

10 juni 2023 om 07:15 Politiek

ZEIST De concept profielschets voor de nieuwe burgemeester is klaar voor bespreking in de gemeenteraad. Dat maakt de gemeente Zeist bekend.

Vanuit verschillende hoeken is meegedacht over welke eisen en verwachtingen Zeist heeft voor de nieuwe burgemeester. Veel inwoners, bijna 700, hebben begin mei de vragenlijst ingevuld en daarnaast hebben de opstellers gesproken met een afvaardiging van de gemeenteraad en met samenwerkingspartners in de regio.
Belangrijke steekwoorden in de concept profielschets zijn: verbinden, vertrouwen en toegankelijkheid. De volledige tekst staat op www.zeist.nl/nieuweburgemeester, daar staat ook het hele selectieproces beschreven. Hier staat ook het verslag van de inbreng van de inwoners.

GEMEENTERAAD AAN ZET

Aan welke eisen moeten sollicitanten naar de functie van burgemeester van Zeist voldoen?
De gemeenteraad bespreekt de concept profielschets op woensdag 21 juni in een Ronde Tafel en Debat. In een speciale raadsvergadering op woensdag 27 juni wordt de profielschets definitief vastgesteld en overhandigd aan Hans Oosters, de Commissaris van de Koning in Utrecht. Op zijn advies wordt door de minister van Binnenlandse Zaken de vacature officieel opengesteld. Dit is meestal de dag na het vaststellen van de profielschets. Begin september sluit de sollicitatietermijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie