Uitspraak door de rechtbank Utrecht.
Uitspraak door de rechtbank Utrecht.

Straf voor Grindr afperser

21 december 2022 om 21:57 Rechtbank

ZEIST Een gevangenisstraf van 93 dagen met aftrek, waarvan 90 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Een werkstraf van 200 uur. En een schadevergoeding voor één van de jongens die hij de stuipen op het lijf heeft gejaagd. 

door René Borkent

Dat is het vonnis dat de rechtbank in Utrecht uitsprak voor een 19-jarige man. Die maakte twee keer via Grindr een seksafspraak in Zeist met andere jongens. Maar bij aankomst bedreigde hij ze met een machette. 

De eerste keer, op 7 juli 2021 moest zijn slachtoffer zijn mobiele telefoon en z’n pinpas afgeven. Met die pas nam de verdachte 40 euro op. 

AUTO De tweede keer, op 11 juli 2021, had de verdachte nog twee kameraden meegenomen. Deze keer moest het slachtoffer in zijn auto plaatsnemen en de andere jongens reden mee, waarna er 3 keer met zijn pas werd gepind: eerst 1,50 euro bij een restaurant in De Bilt, daarna 90 euro bij een café in Zeist en tenslotte nog 10 euro bij een tankstation in Bunnik. 

AANGEHOUDEN Het toeval wil dat deze auto werd aangehouden door de politie, maar het slachtoffer durfde niks te zeggen. Hij zei tijdens de rechtszaak, twee weken geleden, dat hij wel probeerde om zonder woorden te communiceren met de agenten, maar dat mislukte. 

SCHADEVERGOEDING De verdachte moet ook ruim 1700 euro schadevergoeding betalen aan zijn eerste slachtoffer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie