Rond station Driebergen-Zeist komt een nieuwe woonwijk.
Rond station Driebergen-Zeist komt een nieuwe woonwijk. (c)

Woningen stationsgebied op z’n vroegst in 2028

7 februari 2023 om 12:52 Wonen

Op dit moment werken ambtenaren van beide gemeenten aan een plan van aanpak, waarin ze beschrijven hoe de gebiedsvisie voor dit gebied gemaakt moet worden. In zo’n gebiedsvisie leggen de gemeenten de hoofdlijnen vast voor de plannen. Dan wordt pas duidelijk hoeveel woningen er kunnen komen. Het gebied dat onderzocht wordt rondom station Driebergen-Zeist wordt begrensd door de A12 in het zuiden, Nieuw Beerschoten en De Breul in het noorden en landgoed Rijnwijck in het westen. 

ZEIST Hoeveel woningen er komen in het gebied rondom station Driebergen-Zeist staat nog helemaal niet vast. Dat was de boodschap aan de inwoners van het gebied op een eerste openbare bijeenkomst over de plannen, die de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug samen gaan ontwikkelen.    

De bijeenkomst vond plaats in een zaal van Antropia, middenin het plangebied. Uitgenodigd waren bewoners van het plangebied. Met name bewoners van de Odijkerweg zien veel op zich afkomen. Zoals een van de aanwezigen zei: ,,Ik woon hier nu vijftig jaar en ik wil hier graag nog vijftig jaar met plezier blijven wonen.’’ Ook enkele groepen die zich met natuur en milieu bezighouden waren aanwezig. Zij waren niet uitgenodigd en namens Werkgroep Natuurlijk Zeist-West vroeg Ernest Schuler zich hardop af of zij soms weggepoetst worden: ,,Wanneer had u ons dan uit willen nodigen?’’ 

Uit een voorlopig tijdschema blijkt dat je een lange adem nodig hebt om plannen te maken voor zo’n gebied. De eerste contracten worden pas vanaf 2025 gesloten en het bouwen start niet voor 2028.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie