Rond station Driebergen-Zeist komt een nieuwe woonwijk.
Rond station Driebergen-Zeist komt een nieuwe woonwijk. (c)

Eerste openbare bijeenkomst plan stationsgebied

31 januari 2023 om 07:11 Nieuwbouw

ZEIST / DRIEBERGEN De plannen voor een nieuwe woonwijk rondom station Driebergen-Zeist gaan langzaam vorm krijgen. Voor de zomer willen de gemeente Zeist en de gemeente Utrechtse Heuvelrug samen in een plan van aanpak vastleggen hoe ze hun visie op dit gebied gaan vastleggen. Zo’n gebiedsvisie is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de plannen. Donderdag 2 februari is er vanaf 19.30 uur in Antropia een informatieavond over dat plan van aanpak. 

Op die avond leggen beide gemeenten uit waarom ze voor dit gebied plannen gaan maken en op welke momenten de inwoners van Zeist en Utrechtse Heuvelrug kunnen meedenken. Op zeist.nl, de website van de gemeente Zeist, is vanaf maart een gezamenlijke website te vinden over de gebiedsontwikkeling. 

De ontwikkeling van een nieuwe woonwijk, en kantoren, rondom het stationsgebied wordt genoemd in het coalitieakkoord dat GroenLinks, VVD, D66 en ChristenUnie-SGP vorig voorjaar sloten. Het college wil de bouw van 4000 woningen in de gemeente Zeist mogelijk maken. Welk deel daarvan in dit gebied moet komen wordt nog niet uitgesproken. Wel dat er kansen zijn om hier ,,op duurzame wijze hoogbouw te realiseren, met aandacht voor groen.’’ Wethouder Angèle Welting van Ruimtelijke Ontwikkeling zei eerder in en gesprek met de pers: ,,Deze centraal gelegen plek biedt kansen voor betaalbare woningen die heel hard nodig zijn. Een groene en gezonde plek om te wonen, werken en recreëren.’’
Omdat er in dit gebied ‘hoogwaardig openbaar vervoer’ beschikbaar is, is het wettelijk toegestaan om minder parkeerplekken aan te leggen dan op andere plekken in Zeist. In het gebied zijn nu nog bedrijven actief die niet per se gebonden zijn aan deze plek. Voor die bedrijven zullen andere locaties gevonden moeten worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie