Afbeelding

Renovatie L-flat Zeist succesvol afgerond

20 maart 2023 om 14:59 Wonen

ZEIST Het bouwterrein rondom de L-flat wordt opgeruimd en de galerijen worden schoon gespoten. Hiermee ronden woningcorporatie Woongoed Zeist en aannemer Coen Hagedoorn Bouwgroep de 2,5 jaar durende renovatie van de L-flat af. Dat maakt Woongoed Zeist bekend.

Deze mijlpaal werd samen met de bewoners feestelijk gevierd. Vanuit de buurtaanpak Vollenhove Vooruit blijven het team van Woongoed Zeist, Voor L-kaar, MeanderOmnium, het wijkinloophuis en andere partners zich samen met bewoners inzetten voor meer onderling contact en verbinding in de buurt.
Marlou Mekes, projectmanager bij Woongoed Zeist: ,,Het is bijzonder en fijn we het project ondanks corona volgens planning konden doen. Dit mede dankzij de fijne samenwerking met de bewoners. En dat geldt ook voor alle andere partners die een bijdrage leverden aan de realisatie van dit project.’’


OPGEKNAPT EN VERDUURZAAMD


De ledverlichting op de galerijen is vernieuwd. Dat geldt ook voor het dak van de L-flat. Hierop liggen 1.080 zonnepanelen. De liften stoppen nu op iedere verdieping (behalve op de 13de). En alle deuren en wanden van de bergingen werden vervangen. Dit helpt mee om de veiligheid in en rond de flat te verbeteren. De portiek entrees zijn vernieuwd en worden de komende periode samen met bewoners ingericht. Want een warm welkom doet veel.


728 WONINGEN

Elke woning kreeg een nieuwe badkamer en toilet én een nieuwe keuken. Ook heeft iedereen mechanische ventilatie en een nieuwe voordeur en videofoon. De bewoners koken elektrisch. Zij kregen van de gemeente een nieuw kooktoestel en pannen. Al deze verbeteringen zorgen voor meer comfort en schonere (binnen)lucht.

Een bewoner van portiek 3: ,,Het was al heel fijn wonen hier. Een groot appartement, prachtig uitzicht en lieve buren. Ik woon hier al 23 jaar met plezier. Nu de woningen aangepakt zijn, is het helemaal mooi.’’

MEER VERBINDING

De renovatie is gecombineerd met activiteiten die verbetering van de leefbaarheid beogen. Zo bezocht Woongoed Zeist nagenoeg alle bewoners van de L-flat voorafgaand aan de renovatie van hun woning. Om elkaar te leren kennen en te kijken of en welke hulp of voorzieningen er nodig waren bij de renovatie. Maar ook om te horen wat bewoners zelf kunnen en willen doen voor hun buren en de buurt. Deze activiteiten gaan door. En dat geldt ook voor de intensieve afstemming met onder andere team Voor L-kaar, sociaal wijkteam en Centrum Jeugd en Gezin. Aldus Woongoed ZEist.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie