De voormalige Thomaskerk gaat ruimte bieden aan acht zelfbouwwoningen.
De voormalige Thomaskerk gaat ruimte bieden aan acht zelfbouwwoningen. René Borkent

Thomaskerk Zeist: acht zelfbouwwoningen in verkoop

30 september 2023 om 09:03 Wonen

ZEIST Altijd al zelf een woning willen ontwerpen en bouwen in een monumentaal pand? Vanaf zaterdag 30 september gaan acht zelfbouwwoningen in verkoop. Aan de rand van de wijk Kerckebosch komen in de voormalige Thomaskerk zowel kerkwoningen als laagbouwwoningen beschikbaar. De Thomaskerk opent op zaterdag 30 september tussen 14.00 tot 17.00 uur haar deuren tijdens het open huis. Dat maakt Steenvlinder bekend, ontwikkelaar voor zelfbouwers. 

Huizenzoekers die uniek willen wonen, zouden hier beslist een kijkje moeten nemen. Alle woningen worden bouwrijp opgeleverd. Dit houdt in dat de nutsvoorzieningen tot in de meterkast worden aangelegd en er een verdiepingsvloer wordt gemaakt in de kerkzaalwoningen.

APPARTEMENT OF LOFT?

Geen woning in de Thomaskerk wordt hetzelfde, want de zelfbouwers delen hun woning volledig naar eigen ontwerp in. De een kiest voor meer slaapkamers, de ander gaat voor een loft-gevoel. Het zelfbouwconcept van Steenvlinder staat voor maximale keuzevrijheid. Een koperscoach voorziet de zelfbouwers van tips en informatie.

DUURZAAM AFBOUWEN

Alle woningen in de Thomaskerk zijn duurzaam en worden afgebouwd volgens de huidige nieuwbouweisen. Steenvlinder realiseert luchtkanalen naar het dak waarop de toekomstige bewoners een ventilatie warmtepomp kunnen aansluiten. Die zorgt voor verse luchtdoorstroom in huis en warm water voor de vloerverwarming en douche.

Belangstellenden kunnen na het open huis tot 13 oktober inschrijven op hun favoriete woning. Bezichtigingen en meer informatie kun je aanvragen via Molenbeek Makelaars in Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie