Jip van Hunnik en Hans van Triest in de keuken van Kasteel Kerckebosch. ,,Werken in de horeca is gewoon heel leuk!''
Jip van Hunnik en Hans van Triest in de keuken van Kasteel Kerckebosch. ,,Werken in de horeca is gewoon heel leuk!''

Werken bij Kasteel Kerckebosch Zeist: elke dag een nieuwe uitdaging

25 oktober 2022 om 11:11 Zakelijk

ZEIST ‘Kneiterhard’ werken op onmogelijke tijden, dat was lang het beeld van de horeca. Niet meer van deze tijd, vinden Hans van Triest, directeur van Kasteel Kerckebosch, en Jip van Hunnik, die daar kok is. ,,Je kunt je hier blijven ontwikkelen en de werktijden zijn goed’’, zegt Jip. 

,,Geen dag is hetzelfde bij ons’’, vertelt Hans van Triest. Sinds 2014 is hij, samen met zijn vrouw Cynthia, uitbater van het prachtige, sfeervolle Kasteel Kerckebosch op het gelijknamige landgoed.

JONKHEER Het is in 1911 gebouwd door jonkheer Egbert Lintelo de Geer. Bij de bouw is gebruik gemaakt van antieke gebruiksvoorwerpen en ornamenten uit oude kerken, kloosters en kastelen en dat geeft het kasteel een uniek karakter, waar elke ruimte een volstrekt eigen sfeer heeft. 

ELKE DAG IS ANDERS ,,De ene dag is er een huwelijk, de andere dag een zakendiner, elke dag is verschillend. Als medewerker sta je de ene dag aan het front office, de volgende dag verzorg je een luxe meergangendiner en een dag later serveer je in de lounge een kopje koffie.’’ 

SOCIAAL En het allerbelangrijkste: ,,Elke dag zijn er nieuwe gasten. Dat maakt de horeca zo bijzonder en zo leuk om te doen. Het sociale aspect is hier heel belangrijk. Hoe ga je om met gasten, hoe ga je om met complimenten en hoe ga je om met klachten? Je leert hier om sociaal bezig te zijn, om met mensen om te gaan, en dat is waardevol voor je hele verdere leven.’’

TEAMWERK Kok Jip van Hunnik vindt ook het teamwerk in de horeca enorm leuk en belangrijk om te noemen. ,,Je kunt hier met elkaar lachen en je zet samen een mooie teamprestatie neer. En als de klus dan geklaard is zorg je met elkaar voor een mooie afsluiting van de dag.’’ Jip is patissier en verricht veel tafelhandelingen, dus hij heeft veel contact met de gasten van Kasteel Kerckebosch. ,,Het is fijn om te horen dat je gasten tevreden zijn.’’ Ook Hans van Triest krijgt veel complimenten van zijn bezoekers: ,,Voor de enthousiaste crew, geen stijve medewerkers maar een team dat gastvrijheid uitstraalt en zorgt voor een laagdrempelige ontvangst. Als je bij ons komt, kom je thuis.’’

RUIMTE VOOR GROEI Van Triest is ervan overtuigd dat dat veel te maken heeft met hoe Kasteel Kerckebosch omgaat met zijn medewerkers. ,,Het is hier allemaal niet zo strak omkaderd voor de medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat je het hier zo leuk mogelijk moet kunnen maken voor jezelf. Ruimte voor groei vind ik heel belangrijk, het beste uit jezelf halen en ontdekken hoe leuk werken in de horeca eigenlijk is. We willen een veilige en goede omgeving bieden met een tailormade programma. Niet iedereen is hetzelfde! We monitoren continu wat goed is voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Zo vind je vanzelf je richting in ons bedrijf.’’ 

POSITIEF Hans van Triest ziet elke dag dat dat ook een groot positief effect heeft op de gasten. Hij werd zelf als veertienjarige jongen gegrepen door het vak. ,,Drie jaar later maakte ik echt de klik en daarna heb ik tot mijn 25ste bij alle mooie leermeesters ervaring opgedaan. Zulke zelfontplooiing, daar helpen wij onze mensen ook graag mee.’’

CREATIVITEIT Iets wat Jip van Hunnik beaamt. ,,Ik kwam hier zes jaar geleden op stage en na allerlei omzwervingen kwam ik uiteindelijk weer hier uit. Bij Kasteel Kerckebosch werk je in grote vrijheid, je kunt alles bedenken en uitwerken. Hier is ruimte voor creativiteit.’’ 

PATISSIER IN LIMBURG Naast zijn werk volgt Jip nu een particuliere vakopleiding voor patissier in Limburg bij Kookstudio Thorn. ,,Ik ben nu bezig met desems, dat is heel uitdagend. Hier kan ik volop dingen uitproberen, hier kom ik tot mijn recht.’’ De vooroordelen over de horeca kloppen niet, vindt Jip. ,,Natuurlijk moet je met elkaar hard werken, maar de werktijden zijn heel normaal. Ik heb een vierdaagse werkweek met een goede tegenprestatie.’’ Dit werk kost je niet je relatie omdat je elkaar nooit ziet. Integendeel; het is zo aantrekkelijk dat ook de vriendin van Jjp inmiddels bij Kasteel Kerckebosch werkt.

MOOIE REIS Met gepaste trots vertelt Hans van Triest dat een aantal van de medewerkers die als leerling van de tegenoverliggende middelbare school binnenstapten voor een bijbaantje inmiddels zo gegrepen zijn door het vak dat ze voor een opleiding aan de Hogere Hotelschool hebben gekozen. ,,Bij ons is altijd plek. Als je enthousiast binnenkomt is dat eigenlijk al zeventig procent van wat we zoeken. Etiquette en werkwijze leren wij je wel aan. Jong talent is van harte welkom, wij vinden het geweldig om daarmee aan de gang te gaan. Als je wilt leren en je staat er open voor, dan gaan wij met je aan de slag. Dat is een hele mooie reis die we samen gaan maken.’’  

Dit artikel wordt u aangeboden door Kasteel Kerckebosch

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie