Adriaan en Alita Vonk in de bakkerswinkel in Zeist.
Adriaan en Alita Vonk in de bakkerswinkel in Zeist. (c)

Bakker Vonk sluit na Zeist ook in Bunnik

23 december 2022 om 07:46 Zakelijk

BUNNIK Bakkerij Vonk aan Het Slot in Bunnik sluit de deuren op 31 december definitief. Op Facebook laat de bakker weten dat de stijgende kosten niet meer op te brengen zijn. Bakkerij Neplenbroek neemt de winkel over, maar de bakkerij wordt gesloten. Bakker Vonk zit sinds 1999 in Bunnik.   

door Agnes Corbeij

Alita en Adriaan Vonk laten weten: ,,Met pijn in ons hart laten wij weten dat Bakkerij Vonk op 31 december aanstaande definitief sluit. De stijgende prijzen voor energie en grondstoffen zijn voor ons, net als voor veel ambachtelijke collega’s, helaas niet meer op te brengen en onmogelijk aan u – onze klant – door te berekenen.”

Dat is niet de enige reden. Ook andere factoren spelen een rol. ,,De valse start van ons filiaal in Zeist, net voordat Nederland vanwege COVID in lockdown ging, aanhoudende personeelsproblemen en fysieke klachten maken het helaas noodzakelijk ons bedrijf te beëindigen.” 

De winkel in De Clomp in Zeist werd vanaf 4 december gesloten wegens personeelsgebrek. Bakker Vonk is de tweede ondernemer in Bunnik die deze week bekend maakt ermee te stoppen, na De Bank en Co. Ook de slijter in Odijk stopt. De winkel was vorige week voor het laatst open.  

Tot en met oudjaarsdag staat het team van Bakker Vonk voor de klanten klaar. Bakkerij Neplerbroek op Lage Weide in Utrecht voorziet voortaan ook deze winkel van brood en banket. Alita en Adriaan zeggen daarover in hun bericht: ,,Wij hebben er het volste vertrouwen in dat bakker Neplenbroek u samen met ons personeel van de heerlijkste ambachtelijke producten blijft voorzien. Wij danken al onze trouwe klanten voor hun jarenlange komst naar onze winkel(s). Tot en met 31 december staan wij voor u klaar. Daarna nemen we afscheid – verdrietig, maar met opgeheven hoofd. Wij hebben héél graag voor u gebakken en zijn u met plezier van dienst geweest!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie