Afbeelding
Eigen foto

Verhalenverteller opent expositie in bibliotheek Zeist

Overig Deel je nieuws

ZEIST – De hele maand april is de expositie Utrecht in het Rampjaar te zien in de Bibliotheek van KunstenHuis Idea in Zeist. Aanstaande zaterdag 2 april om 14 uur wordt de expositie geopend door de bekende verhalenverteller Bastiaan ‘de Zwitser’. De expositie is gratis toegankelijk en richt zich op kinderen vanaf de basisschoolleeftijd en hun ouders.

Bastiaan de Zwitser is een  bekende verhalenverteller. Hij neemt met zijn verhaal jong en oud mee terug in de tijd, naar Zeist ten tijde van het Rampjaar. “De verhalenverteller werkt in een prachtige, oeroude traditie. Hij heeft humor, een goed geheugen en kan alles wat er gebeurd of gezegd wordt op het moment van vertellen naadloos inpassen in zijn verhaal. Zijn kracht schuilt in een rijke woordenschat, veel fantasie en een paar gekke stemmetjes. Maar misschien het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère.”

 Utrecht in het Rampjaar

 Het jaar 1672 staat in de Nederlandse geschiedenis bekend als het Rampjaar. Ons land werd overvallen door de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, de Engelse vloot en twee Duitse vorsten. Op zee en op het land verloor Nederland steeds meer terrein. De bevolking raakte in paniek, er ontstond een vluchtelingenstroom en de gebroeders De Witt werden vermoord. Het volk was redeloos, de regering radeloos en het land leek reddeloos. Het Rampjaar is in 2022 precies 350 jaar geleden en dat feit wordt in veel plaatsen herdacht.

Expositietournee                                                                                                                             Het 

Platform Rampjaarherdenking gaat vanaf begin april op expositietournee langs bibliotheken in Utrecht en Zuid-Holland. Zeist is de eerste stop. De expositie is tot eind april in de Bibliotheek in Zeist te bezichtigen. De eerste expositie gaat over Utrecht in het Rampjaar en geeft een beeld van de Franse bezetting en verwoesting en de gevolgen hiervan voor de bevolking.

advertentie
Afbeelding
Trevira2000 in De Wijngaard 19 uur geleden
Afbeelding
Afdeling Zeist van Alzheimer Nederland zoekt pr-vrijwilliger 23 uur geleden
Afbeelding
Meer burenoverlast door corona 20 mei, 18:00
Afbeelding
Geslaagde jubileumdag van 50-jarige De Wittenberg 20 mei, 14:09
Afbeelding
Visles op Seyster College Zeist 20 mei, 13:30
Afbeelding
Michiel Slob haalt Appeltje van Oranje op bij koninklijk paar MET VIDEO 20 mei, 08:38
Afbeelding
Tenderteam in Zeist laat zien waar uw onderneming goed in is 19 mei, 18:00