Op de lijst van CDA Zeist de nummer 2: Vincent van Voorden.
Op de lijst van CDA Zeist de nummer 2: Vincent van Voorden. Mel Boas

Vincent van Voorden: ‘Het CDA gelooft in de kracht van de samenleving’

9 februari 2022 om 16:00 Verkiezingen

ZEIST ,,Voor mij is het CDA de partij van het midden. Niet voor de schreeuwers, maar voor de stille doeners.’’ Dat zegt Vincent van Voorden, nummer 2 op de kandidatenlijst van het CDA in Zeist. Hij is 33 jaar en geboren en getogen in Zeist.

door René Borkent 

In het dagelijks leven werkt Van Voorden voor een stichting die fondsen werft voor goede doelen. De Stichting zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt (namens de donateur) de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die zich inzetten voor duurzame (sport)kansen voor kinderen die deze om financiële of fysieke uitdagingen anders niet hebben. 

,,Wij geloven als christen-democraten in de kracht van de samenleving. De overheid is niet de samenleving; uiteindelijk ontmoeten mensen elkaar in gezinnen, buurten, scholen, kerken en verenigingen en dat moet als politieke partij je uitgangspunt zijn.” Het CDA maakt in de bijna afgelopen periode deel uit van het college, Marcel Fluitman is CDA-wethouder. ,,Als collegepartij zijn we trots op wat we bijvoorbeeld in Kerckebosch hebben gerealiseerd’’, vertelt Van Voorden. ,,We hebben kunnen laten zien dat we natuurinclusief bouwen. Mensen hebben bij nieuwbouwwijken gauw het idee van Vinexwijken. Wij hebben laten zien dat het ook anders kan. En in Kerckebosch hebben we laten zien dat we voor elke doelgroep kunnen bouwen met oog voor groen en duurzaamheid.”

De afgelopen jaren heeft het CDA Zeist zich ingezet voor de jonge inwoners van Zeist. ,,Zo hebben wij het college opgeroepen om nog meer in te zetten voor preventieve beweegprogramma’s voor jongeren en hebben we het initiatief genomen om op elke school in Zeist een contactpunt voor het centrum Jeugd en Gezin in te richten en hebben we het kinderlintje geïntroduceerd.”

Het CDA gaat met een programma de verkiezingen in dat getuigt van oog voor wat er speelt in de samenleving. ,,Bij ons heb je geen gekke uitschieters, geen populistische uitspraken.”

,,Ik vind dat het CDA een ambitieus programma heeft. We ondersteunen de samenleving, de vrijwilligers, de mantelzorgers. We waarderen de mensen die zich inzetten voor cultuur. We gaan voor een bruisend centrum waar meer activiteiten plaatsvinden. Daarnaast hebben de ambitie om in de komende vier jaar in ieder geval één nationaal of internationaal sport- of cultuurevenement naar Zeist halen, dat past bij de Zeister waarden.”

,,In de afgelopen jaren heb ik echt werk gemaakt van het contact onderhouden met ondernemers in Zeist. Zo zijn wij bijvoorbeeld bij bijna alle winkels in het centrum naar binnen gelopen en hebben gevraagd wat er volgens ondernemers anders kan. Daar hebben we veel respons op gehad. Onder ondernemers ging het als een lopend vuurtje waar het CDA mee bezig was. Die contacten met de mensen hebben we nodig. In samenspraak met ondernemers kom je erachter wat de echte problemen zijn. Dit is onze rol als volksvertegenwoordigers!

Daarnaast ben ik erg trots op wat we hebben gedaan met de gemeentelijke begraafplaats. We liepen tegen flinke financiële problemen aan. We moesten op zoek naar andere mogelijkheden om het begraven betaalbaar te houden voor alle Zeistenaren. Wethouder Fluitman is met een plan naar de raad gekomen wat op volledige steun kon rekenen, waardoor ervoor gezorgd werd dat er op dit moment een crematorium is gevestigd waardoor de kosten weer onder controle zijn. 

Als CDA kunnen we terugkijken op successen. Kijk naar Kerckebosch, naar de aanpak Vollenhove Vooruit. Besturen met daadkracht. Ik ben vol vertrouwen. Het CDA heeft nu drie zetels. We hopen straks op vier.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie