Afbeelding
Eigen foto

SV Austerlitz wint laatste competitiewedstrijd van VSC

28 mei 2023 om 07:27 Voetbal

AUSTERLITZ De laatste competitiewedstrijd van SV Austerlitz was tegen het lager geklasseerde VSC uit Utrecht. In de eerste 30 minuten van de wedstrijd speelde SV Austerlitz met meer druk dan normaal het geval is. Dat resulteerde in de 10de minuut, op aangeven van Kylian Steenbeek, met een bevrijdende treffer van Olaf Prins.

Het aanhouden van deze druk leidde, nadat eerst VSC in de 20ste minuut een bal op de lat van het doel van SV Austerlitz zag belanden, in de 27ste minuut in de 2-0 voorsprong voor SV Austerlitz. Een voorzet van Olaf Prins werd door Lindert van Beek op maat teruggelegd op Marvin Steenbeek die half-vallend het doel wist te vinden. Met een 2-0 voorsprong werd de rust ingegaan.

Na de rust kwam Jelle Nauta voor Roy Steenhuizen binnen de lijnenen zette Kylian Steenbeek uit een corner van Olaf Prins, in de 53 ste minuut, met een tip-in de 3-0 op het scorebord. Zeven minuten later scoorde Olaf Prins,op aangeven van Rutger de Haan, zijn 2de doelpunt van de wedstrijd en bepaalde daarmee de 4-0 eindstand.

Sonny van Beek en Guido de Haan kwamen vervolgens nog in het veld voor respectievelijk Olaf Prins en Marvin Steenbeek. De 4-0 kon, ondanks wat late druk van VSC, echter gewoon vastgehouden worden. De winst van SV Austerlitz zal, na een bewogen week, enigszins een opsteker kunnen zijn om volwaardig de nacompetitie in te gaan en te strijden voor een plek in een klasse hoger.