Voetballer Nick Koppers bij de kantine van voetbalclub FZO.
Voetballer Nick Koppers bij de kantine van voetbalclub FZO. Stan Bos

Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind

29 september 2022 om 10:59 Voetbal

ZEIST] Nick Koppers (32) voetbalde onder meer voor Sportlust’46 en in de Ajax-jeugd. Toch belandde de middenvelder deze zomer bij vierdeklasser FZO uit Zeist.

door Stan Bos

Nick Koppers voetbalde vorig seizoen voor vijfdeklasser DHSC uit Utrecht. Joost Rampen was een van zijn ploeggenoten die al had besloten over te stappen naar FZO. ,,Waarom is dat niks voor jou”, vroeg Rampen. De inwoner van Huizen gaf aan dat hij ‘heel die club niet kent of weet of welk niveau ze spelen’. Toch was de interesse van Koppers gewekt. 

JAWOORD Het gesprek met Marco Kooij en trainer Remco Claessens verliep zó goed dat hij toezegde om te komen. ,,Toen ik mijn jawoord gaf, degradeerden ze.”

GOED GEREGELD Voor Koppers, in het dagelijks leven keyaccountmanager, was het geen reden om zijn toezegging in te trekken. Zo zit hij niet in elkaar. Ondanks de bescheiden middelen is de oud-speler van Sportlust’46, Ajax O16 tot en met O19, Jong Vitesse/AGOVV, Montfoort en DHSC onder de indruk van de Zeister vierdeklasser. ,,Als ik zie hoe hier de zaken zijn geregeld, zoals onze trainingsspullen, dan is dat eerste klasse waardig.”

KNIEOPERATIES Wie het curriculum vitae van Koppers bestudeert, is misschien verrast dat de controlerende middenvelder voor FZO koos. Hijzelf niet. Koppers heeft twee knieoperaties achter de rug die veel impact hadden. ,,Op een gegeven moment is de pijp wel leeg bij me. Ik train één keer in de week en speel op zaterdag, veel meer kan mijn knie niet aan. Daar komt bij dat mijn vriendin in de zorg zit en op dinsdag moet werken. Ik heb met FZO overlegd hoe zij er tegenover staan. Zij vinden het prima.”


THUIS AAN DE ZINZENDORFLAAN Koppers voelde zich al snel thuis aan de Zinzendorflaan. Eigenlijk wilde hij stoppen met voetballen. Met zijn vriendin heeft hij een zoontje van twee en een tweede kindje is onderweg. In zijn woonplaats Huizen is er geen club waar hij op zijn niveau kan spelen en voor een vriendenteam is hij het type niet. De open en spontane houding van zijn medespelers bij FZO geven hem een goed gevoel. ,,Ze zijn oprecht geïnteresseerd in wie je bent en wat je doet. Als we bij elkaar zijn, voeren we oprechte gesprekken. Het is niet zo dat je hier om één voor acht binnen bent en om één over half tien in de auto naar huis zit. We drinken lekker een biertje met elkaar. Dat vind ik prettig.”

CHARME De charme van het amateurvoetbal is wat Koppers zo aanspreekt. Heel anders dan bijvoorbeeld in de jeugd van Ajax, waar presteren voorop stond. In Amsterdam speelde hij twee jaar samen met Daley Blind. ,,In de O16 en O17 zag je al dat hij zo veel beter was dan de rest. Daley was van een ander niveau en dat is ook wel gebleken. Hij heeft mooie stappen gemaakt. Ik ook, maar wel op een ander niveau en dat is prima.”

DEGRADATIE FZO wil na de degradatie graag binnen een seizoen terugkeren in de derde klasse. Geen eenvoudige klus, zeker omdat de aanvallers Niels Guliker en mogelijk Evert Brouwers voorlopig uit de roulatie zijn. ,,Die ambitie herken ik, maar ik ken de competitie helemaal niet. Ik denk dat we met deze groep een basis kunnen leggen om bij de eerste vier te eindigen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie